Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Sjömärket

2 995 000–3 195 000 kr
Anmäl intresse

Ett nytt kvarter växer fram på populära Lillåudden i Västerås med inflyttning från november 2023. Här kommer du bo i en nyproducerad lägenhet nära Mälaren, city och Västerås resecentrum. Alla bostäderna inreds med hög standard för att du ska få ett enkelt och bekvämt liv. Välkommen till en verklighet på udden som lockar.

Fakta

Pris 2 995 000– 3 195 000 kr
Rum 3 rum och kök
Boarea 76 kvm
Våningar 4–5
Lägenheter 80
Status Försäljning pågår
Planering pågår
Höst 2019
Byggstart
Augusti 2021
Säljstart
Försäljning pågår
Upplåtelse
April/maj 2023
Inflyttningsklart
Prel. November 2023

Bostadsrätter på Lillåudden, Västerås

Det är ett helt nytt kvarter som växer fram på Lillåudden i Västerås. Perfekt för dig som vill bo modernt med närhet till såväl Mälaren, resecentrum som city . Försäljningen pågår och det finns ett fåtal lägenheter kvar som du hittar listade under rubriken Bostäder nedan och i vår digitala Bostadsväljare.

Moderna lägenheter med hållbarhet i fokus

Brf Sjömärket är ett Svanenmärkt lamellhus med fem trapphus som omfattar 80 lägenheter i kvarteret Fyrtornsgatan/Verksgatan/Sjömärkesgatan och som byggs med omtanke om människa och miljö. Mot norr, väster och söder är översta våningarna indragna och mot väster har vi utöver indragningen även valt att ta bort en våning. På så sätt släpper vi in mer sol till kringliggande bebyggelse och mer kvällsljus till gården.

Det lilla extra på Lillåudden

Våra inredare har lagt stor omsorg på inredningen i Brf Sjömärket. Här möts du av bra planlösningar som skapar rymd och ger naturliga ljusinsläpp. De vita väggarna och det genomgående trägolvet med undantag av entrén, där vi valt en mörkgrå klinker utgör en stilren grund och ger dig även möjlighet att sätta din egen prägel på bostaden.

Det moderna köket är från Marbodal och här samsas ljusgråa luckor med ett vitt, blankt, stående kakel av modell större, en praktisk laminatskiva med fin skifferstruktur och rostfria vitvaror från Electrolux. Handtagen är kromade. En stram modern design som ger ett stilrent och flexibelt intryck.

I det helkaklade badrummet i grått och vitt har du självklart din egen tvätt & tork och gott om förvaring i kommod, spegelskåp och väggskåp.

En upphöjd oas mellan husen

Mitt emellan kvarterets byggnader, en våning upp från gatuplan, ligger Brf Sjömärkets gröna, inbjudande oas – föreningens avskilda innergård. Här finns både privata uteplatser, gångstråk, sittplatser i solen, pergola, en grill och ett gemensamt växthus med sittplatser i. För långväga gäster finns en övernattningslägenhet, där nära och kära kan bo när de kommer på besök.

.

Mälarens lugn vid stadens puls

På Lillåudden har du alltid Mälarens glittrande vatten runt knuten och här kan joggingrundan med jakt på personbästa eller den fridfulla söndagspromenaden börjar utanför dörren.

Endast ett stenkast bort ligger city och Västerås resecentrum och gångstråken runt om tar dig vidare med Mälaren som granne oavsett vilket riktning du väljer. Västerås har många bra restauranger, så de kvällar du inte orkar laga middag tar du bara bron över hamnbassängen till centrum. Och vips så kommer du på dig själv med att stå och att välja mellan högrevsburgare extra allt och en saffransdoftande bouillabaisse.

Bilpool ingår

I Brf Sjömärket kommer medlemskap i bilpool ingå i månadsavgiften, ett smidigt sätt att ha tillgång till bilens frihet när det behövs. I föreningen finnas även ett antal garage- och parkeringsplatser med motorvärmare för uthyrning, separat kö.

Tryggare med Trygghetslöftet

Riksbyggens Trygghetslöfte genomsyrar allt vi gör och tror på. Från hur vi bygger till hur du bor. Den innebär bland annat skydd mot dubbla boendekostnader, avbokningsskydd eller framflyttning av tillträdesdag.

Mäklarsamarbete

Försäljningen av de kvarvarande bostäderna i Brf Sjömärkets sköts av Anders Carlsson och Nabil Hadji på Länsförsäkringar fastighetsförmedling och vill veta mera om Brf Sjömärket är det dom du kontaktar, du hittar kontaktuppgifter lite högre upp på denna sida, alternativt i filen Mäklarsamarbete Brf Sjömärket under rubriken Dokument och Faktablad. Självklart kan mäklarna även gärna hjälpa dig med frågor kring försäljning av en nuvarande bostad.

Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

  • Välj favoritbostad och anmäl intresse
  • Se huset från olika vinklar
  • Titta in i några lägenheter
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Udden som lockar många

På Lillåudden bor du i en idyllisk miljö – på en udde nära staden, Mälaren och naturen. Här lever du ett bekvämt vardagsliv med allt du behöver på nära håll. Och en aktiv fritid med promenadstråk längs Mälaren, mysiga fik och bra restauranger.

Västerås växer

Västerås är en stad med gamla anor och är en av Sveriges absolut äldsta städer. Staden har ett unikt läge vid Mälarens norra strand cirka 10 mil, eller 53 minuter med tåg, nordväst om Stockholm. Här finns även landets största småbåtshamn, ett av Sveriges mest imponerande idrottsområden Rocklunda, cirka 37 mil cykelvägar och flera vackra utflyktsleder. I Västerås finns ett rikt fritidsliv och en levande stadskärna. För att korta avståndet till både tågstationen och centrum finns en öppningsbar cykel- och fotgängarbro som förbinder udden med “fastlandet”. Det gör det enkelt att ta sig till såväl Västerås resecentrum som stadskärnans myllrande folkliv.

Kommunikationer

Som boende i Brf Sjömärket kommer du uppskatta hur bekvämt det är att bo nära bra kommunikationer. Tåg, buss och för all del även båttrafiken ut till Mälaröarna ligger inte mer än ett stenkast bort. En cykel- och gångbro förbinder udden med ”fastlandet” och är din genväg till city och Västerås resecentrum. Där finns transporter med tåg, buss och taxi. E18 går strax utanför citykärnan och Västerås flygplats ligger bara drygt fem km från city.

En hel stad med nöjen

Via bron går du snabbt till Östra Hamnen och färjekajen med ett stort utbud av restauranger. Några minuter till på cykel eller till fots så är du i city. Här finns ett bra shoppingutbud som mixas med kultur och historia längs gator, torg och parker. Mixen av mysigt belägna restauranger och shopping ger Västerås dess trivsamma identitet.

Flanera längs Mälaren

Lillåudden är en del av cykel- och promenadstråket längs med Mälaren. Går du mot Öster Mälarstrand når du först actionbadet Kokpunkten och Steam hotell. Vidare finns kajer, bryggor, båtar, restauranger och strandpromenad för härlig fritidsrekreation. På sommarhalvåret lägger färjan Elba till vid den nya bryggan på Öster Mälarstrand för en rundtur på Mälaren.

Motionera mera, en lätt match

Gillar du att röra på dig har du nära till många olika motionsformer. Inom gångavstånd finns flera av Västerås träningsanläggningar och gym. En kort promenad åt sydväst finns Lögarängsbadet, en toppmodern träningsanläggning med 50-metersbassäng, hoppbassäng, barnbad, varmpool och restaurang. Här finns även ett fullt utrustat gym med aktivitetssal för olika typer av gruppträning. I samma område ligger sandstranden vid Lögastrand där du badar i Mälaren, och under sommarhalvåret samordnar kommunen utomhusbio här. Vid badet finns också Västerås Cable park. Kabelparken är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport. Istället för att åka efter en båt dras du här efter en eldriven linbana, som en skidlift. Vintertid plogas en bana för långfärdsskridskor upp på Mälarisen.

Friluftsliv – året runt

Det populära friluftsområdet Björnön ligger endast fem kilometer från Lillåudden. Området lockar människor i alla åldrar, allt från soltörstande picknickentusiaster och barnfamiljer till de som verkligen tar motion på allvar. Björnön är en fantastisk plats för sköna löprundor i skog och mark kombinerat med utegym. På Björnön kan även barnen ha skoj på långgrund sandstrand, lekvänliga gräsytor, skogspartier och bergknallar samt fotbollsplan och lekpark. Här finns också kiosk, uthyrning av kajaker, långfärdsskridskor och bryggor för att pröva fiskelyckan.

Anmäl intresse till Brf Sjömärket

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera objekt. Du får löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika objekt i ett senare skede. På mittriksbyggen.se ser du vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Kontakt

Anders Carlsson
Anders Carlsson
Fastighetsmäklare 076-771 38 89
Nabil Hadji
Nabil Hadji
Fastighetsmäklare 076-054 29 19
Förtur

Riksbyggen Förtur ökar möjligheten att välja bostad

Gå med i Riksbyggen Förtur och få chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Skaffa Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp