Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf Sjömärket

2 595 000–3 395 000 kr
Anmäl intresse

Bo lugnt och citynära, granne med Mälaren på attraktiva Lillåudden. Inflyttningsklara bostadsrätter med balkong. I föreningen finns en härlig innergård och en övernattningslägenhet.

Fakta

Pris 2 595 000– 3 395 000 kr
Rum 3–4 rum och kök
Boarea 76–101 kvm
Avgift

I månadsavgiften ingår:

 • uppvärmning
 • kallvatten
 • bredband
 • TV och IP-telefoni via Tele2
 • medlemskap i bilpool
 • bostadsrättstilläggsförsäkring
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer:

 • hushållsel
 • varmvatten
  Föreningen har individuell mätning (IMD) med enskild debitering för varje lägenhet av hushållsel och varmvatten.

  Vad används avgiften till
5 524–6 796 kr/mån
Våningar 4–5
Lägenheter 80
Status Försäljning pågår

Just nu har vi rabatterat pris på utvalda lägenheter. Men vänta inte för länge - det är först till kvarn som gäller!

 • 3 rum och kök, 76 kvm med två balkonger (3203)
  Nu 2 595 000 kr (ord. pris 3 185 000 kr)
 • 3 rum och kök, 76 kvm med två balkonger (4204)
  Nu 2 595 000 kr (ord. Pris 3 195 000 kr)

 • 4 rum och kök, 101 kvm med balkong (2204)
  Nu 3 395 000 kr (ord. pris 3 795 000 kr)
Visningar

Visningar

Måndag 20 maj kl. 17:00-17:30

Varmt välkommen på öppen visning i vår visningslägenhet på Fyrtornsgatan 5A! Passar inte tiden? Inga problem, kontakta våra mäklare för bokad visning.

Måndag 27 maj kl. 17:00-17:30

Varmt välkommen på öppen visning i vår visningslägenhet på Fyrtornsgatan 5A! Passar inte tiden? Inga problem, kontakta våra mäklare för bokad visning.

Måndag 3 juni kl. 17:00-17:30

Varmt välkommen på öppen visning i vår visningslägenhet på Fyrtornsgatan 5A! Passar inte tiden? Inga problem, kontakta våra mäklare för bokad visning.

Planering pågår
Höst 2019
Byggstart
Augusti 2021
Säljstart
Försäljning pågår
Upplåtelse
Vår 2023
Inflyttningsklart
8 november 2023
Virtuell rundvandring

Bostadsrätter på Lillåudden, Västerås

Moderna bostadsrätter med stora balkonger och privat, rofylld innergård med plats för umgänge vid hörnet Sjömärkesgatan/Verksgatan/Fyrtornsgatan på attraktiva Lillåudden. 

Det finns ett fåtal lägenheter kvar till salu som du hittar i listan under Bostäder nedan och i vår Bostadsväljare.

Interiör

Här kan du flytta in i en nyproducerad Svanenmärkt bostadsrätt med balkong och fönster i två väderstreck samt förrådsutrymme på entréplan. Genomtänkt planlösning och hiss som enkelt och bekvämt tar dig till ditt våningsplan.

Invändigt möts du av ljusa väggar och klinker i hall som övergår i trägolv. Modernt kök i ljusgrått från Marbodal med rostfria vitvaror från Electrolux och helkaklat badrum med kommod, spegelskåp och vikbara duschväggar som ger extra gott om plats när duschen inte används och tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

En upphöjd oas mellan husen

I föreningen finns en inbjudande, privat innergård med upphöjt läge ovanpå garaget med sittplatser i solen, orangeri med loungemöbler, grill, pergola, gångstråk och privata uteplatser. Vid entréplan på Sjömärkesgatan 6A ligger föreningens övernattningslägenhet på 35 kvm med kök, badrum och gott om sängplatser som går att hyra.

Parkering

I Brf Sjömärket finns 40 parkeringsplatser i ett kallgarage beläget under föreningens innergård, samt 5 platser utomhus. Ett antal av dessa är elbilsplatser. Till parkeringsplatserna är det en separat kö. I kvarteren runtomkring Brf Sjömärket finns också bra möjlighet till parkering på kommunens allmänna platser. Till exempel finns en större parkeringsyta bara ca 400 m bort. Som boende i föreningen har du även tillgång till en bilpool.

Grönt bolån – Svanenmärkt bostad

Brf Sjömärket är certifierad enligt miljömärkningen Svanen, vilket ger boende i Brf Sjömärket möjlighet att ansöka om grönt bolån hos sin bank. Grönt bolån är ett bostadslån med lägre ränta till dig som äger en lägenhet med låg energianvändning. 

Optimalt läge i Västerås

Kvarteret är fint beläget på Lillåudden med både vatten och natur utanför dörren. Populära spahotellet Steam hotel och actionbadet Kokpunkten ligger bara några minuter bort och det är promenadavstånd till Västerås centralstation, mataffär, restauranger, gym och för barnen finns både förskolor och grundskolor i närområdet.

Hållbarhetsåtgärder

 • Svanenmärkt hus
 • Bilpool
 • Laddstolpar
Om vårt hållbarhetsarbete

Hållbarhetsåtgärder

 • Svanenmärkt hus
 • Bilpool
 • Laddstolpar
Om vårt hållbarhetsarbete
Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

 • Välj favoritbostad och anmäl intresse
 • Se huset från olika vinklar
 • Titta in i några lägenheter
Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Udden som lockar många

På Lillåudden bor du i en idyllisk miljö – på en udde nära staden, Mälaren och naturen. Här lever du ett bekvämt vardagsliv med allt du behöver på nära håll. Och en aktiv fritid med promenadstråk längs Mälaren, mysiga fik och bra restauranger.

Västerås växer

Västerås är en stad med gamla anor och är en av Sveriges absolut äldsta städer. Staden har ett unikt läge vid Mälarens norra strand cirka 10 mil, eller 53 minuter med tåg, nordväst om Stockholm. Här finns även landets största småbåtshamn, ett av Sveriges mest imponerande idrottsområden Rocklunda, cirka 37 mil cykelvägar och flera vackra utflyktsleder. I Västerås finns ett rikt fritidsliv och en levande stadskärna. För att korta avståndet till både tågstationen och centrum finns en öppningsbar cykel- och fotgängarbro som förbinder udden med “fastlandet”. Det gör det enkelt att ta sig till såväl Västerås resecentrum som stadskärnans myllrande folkliv.

Kommunikationer

Som boende i Brf Sjömärket kommer du uppskatta hur bekvämt det är att bo nära bra kommunikationer. Tåg, buss och för all del även båttrafiken ut till Mälaröarna ligger inte mer än ett stenkast bort. En cykel- och gångbro förbinder udden med ”fastlandet” och är din genväg till city och Västerås resecentrum. Där finns transporter med tåg, buss och taxi. E18 går strax utanför citykärnan och Västerås flygplats ligger bara drygt fem km från city.

En hel stad med nöjen

Via bron går du snabbt till Östra Hamnen och färjekajen med ett stort utbud av restauranger. Några minuter till på cykel eller till fots så är du i city. Här finns ett bra shoppingutbud som mixas med kultur och historia längs gator, torg och parker. Mixen av mysigt belägna restauranger och shopping ger Västerås dess trivsamma identitet.

Flanera längs Mälaren

Lillåudden är en del av cykel- och promenadstråket längs med Mälaren. Går du mot Öster Mälarstrand når du först actionbadet Kokpunkten och Steam hotell. Vidare finns kajer, bryggor, båtar, restauranger och strandpromenad för härlig fritidsrekreation. På sommarhalvåret lägger färjan Elba till vid den nya bryggan på Öster Mälarstrand för en rundtur på Mälaren.

Motionera mera, en lätt match

Gillar du att röra på dig har du nära till många olika motionsformer. Inom gångavstånd finns flera av Västerås träningsanläggningar och gym. En kort promenad åt sydväst finns Lögarängsbadet, en toppmodern träningsanläggning med 50-metersbassäng, hoppbassäng, barnbad, varmpool och restaurang. Här finns även ett fullt utrustat gym med aktivitetssal för olika typer av gruppträning. I samma område ligger sandstranden vid Lögastrand där du badar i Mälaren, och under sommarhalvåret samordnar kommunen utomhusbio här. Vid badet finns också Västerås Cable park. Kabelparken är som en skate- eller snowboardpark, fast för vattensport. Istället för att åka efter en båt dras du här efter en eldriven linbana, som en skidlift. Vintertid plogas en bana för långfärdsskridskor upp på Mälarisen.

Friluftsliv – året runt

Det populära friluftsområdet Björnön ligger endast fem kilometer från Lillåudden. Området lockar människor i alla åldrar, allt från soltörstande picknickentusiaster och barnfamiljer till de som verkligen tar motion på allvar. Björnön är en fantastisk plats för sköna löprundor i skog och mark kombinerat med utegym. På Björnön kan även barnen ha skoj på långgrund sandstrand, lekvänliga gräsytor, skogspartier och bergknallar samt fotbollsplan och lekpark. Här finns också kiosk, uthyrning av kajaker, långfärdsskridskor och bryggor för att pröva fiskelyckan.

Anmäl intresse till Brf Sjömärket

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Anders Carlsson

Anders Carlsson

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Nabil Hadji

Nabil Hadji

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp