Kommande
Kommande

kv. Spårvagnshallarna

Anmäl intresse

Sedan förra sekelskiftets början har platsen varit en samlingspunkt för stadens bussar och spårvagnar. Vi vill ta historien med oss in i framtiden och väljer att kalla vårt kallar vårt nya stadskvarter för kv. Spårvagnshallarna. Med närhet till både natur, stad och hav skapar vi hög boendekvalitet och goda möjligheter till en aktiv livsstil i Helsingborg. Om du anmäler intresse får du information och kan du följa utvecklingen av kvarteren. Välkommen!

Fakta

Lägenheter 700
Status Kommande
Planering pågår
2019-2029
Säljstart
Successivt 2020-2029
Inflyttningsklart
Successivt 2020-2029

Spårvagnshallarna

Se ett helt nytt område växa fram i Helsingborg.

Nyproducerade bostäder i Helsingborg

Helsingborgs nya stadskvarter, kv. Spårvagnshallarna, ligger mellan Helsingborgs stadskärna och Råås pittoreska fiskeläge med närhet till både stad och hav. Här bor du på ett lite lugnare läge i ett nytt stadskvarter, granne med vackra tallskogar och de gemytliga villakvarteren i Miatorp.

Där stadens spårvagnar och bussar tidigare fick sin omvårdnad finns en plats som under de senaste årtiondena levt ett undanskymt liv. Med kv. Spårvagnshallarna skapar vi ett nytt stadskvarter med ett attraktivt boende som inbjuder till en aktiv livsstil. Härifrån kan du hoppa på cykeln och doppa tårna i sanden på Råå vallar, eller ta en fika i city, på bara några minuter.

Kvarteren kommer att erbjuda drygt 700 nya bostäder i en varierad bebyggelse där bostadsrätter och flerbostadshus varvas med småskaliga radhuskvarteren för både äldre och yngre. I kv. Spårvagnshallarna skapar vi kontrasternas kvarter där gammalt möter nytt och stort möter smått, i en atmosfär som är både global och lokal.

Etapp 3 Brf Panoramautsikten - nya bostadsrätter på höjden 

Den 8 september 2022 startade försäljningen. I denna tredje etapp planerar vi att bygga bostadsrätter på höjden med fullständig panoramautsikt över stad och hav. Lägenheterna kommer bestå av 1-6 rum och kök med balkong där en del öppen och en del är inglasad, som dessutom ingår i priset. Läs mer eller anmäl intresse för att få löpande information på Brf Panoramautsikten.

Etapp 2 Brf Ribbhusen – 22 smarta och hållbara radhus 

Nya boende flyttade in Brf Ribbhusen våren 2022. Ribbhusen är 22 flexibla, smarta och hållbara radhus byggda i trä. Radhusen har gemensam innergård med plats för grill, lek och odling.

Etapp 1  Sundsutsikten —  hyresrätter 

Första etappen i området består av två hus på 17 våningar med 188 hyresrätter där flertalet lägenheter har utsikt mot Sundet, Danmark och Ven. Läs mer och lämna intresse för att hyra bostad på Sundsutsikten.  

Om området

kv. Spårvagnshallarna ligger i den västligaste delen av stadsdelen Miatorp, mellan Strandbadsvägen, Industrigatan och Skogsgatan.

Nära till aktiviteter för alla åldrar

I kv. Spårvagnshallarna bor du med nära tillgång till Helsingborgs hela utbud av aktiviteter och kultur. En kort cykel- eller busstur tar dig in till Helsingborgs centrum där du kan uppleva utställningar och evenemang på Dunkers kulturhus eller se en bra film på bio. I det direkta närområdet kan du också ägna dig åt aktiviteter som padel och tennis, här finns en rolig trampolinpark som barnen älskar och många föreningar med aktiviteter för stora som små.

Friluftsvännen och naturälskaren har många pärlor att upptäcka. Granne med kv. Spårvagnshallarna ligger Triangelskogen och Talldungen. Dessa sammanbinds genom vandringsleden Tallskogsleden, som sträcker sig cirka fem kilometer från Råå vallar i söder till Raus plantering strax norr om Miatorp. Här kan du promenera eller jogga året runt. Längs Tallskogsleden finns flera lekplatser, två markerade löpslingor, flera grillplatser, en fotbollsplan, en tennisbana och en pulkabacke. I Talldungen kan du utmana dig själv i ett av Helsingborgs så kallade Bootcamp-utegym och en en km lång löpslinga mellan tallarna. Vill du testa dina gränser ytterligare kan du prova den militära hinderbanan på Hedens friidrottsarena. Där hittar du också både löpar- och fotbollsplaner. Här kan idrottsintresserade i olika åldrar träna friidrott med IFK Helsingborg eller fotboll med Ramlösa Södra IF.

Skola och förskola

Det finns ett brett utbud av skolor för alla åldrar i närheten av kvarteret. Närmast ligger Lussebäckens, Pinjens och Nallens förskola. Akvarellen förskola och Förskolan Högasten är andra som ligger bra till. Önskar du välja förskola med montessoripedagogik som inriktning så finns Dibber i Ramlösa och Montessoriskolan Kärnhuset i Råå. I Raus Planterings Skola, ett kvarter från Spårvagnshallarna, finns årskurs F-6. På Högastensskolan kan du gå hela vägen från F–9. Högstadieskola finns också på Rönnowska skolan som ligger på gångavstånd. För ungdomarna finns de flesta av Helsingborgs kommunala och enskilda gymnasieskolor inom bekvämt avstånd med buss eller cykel.

Service och kommunikationer

I kv. Spårvagnshallarna görs plats för framtida handel och service på nära håll. Redan i dag finns bra livsmedelsbutiker inom bekvämt räckhåll. På andra sidan Hästhagsvägen ligger ett välsorterat Willys och vid Lussebäcken finns ytterligare en större livsmedelsbutik.

kv. Spårvagnshallarna ligger strategiskt bra till för att ta dig vart du vill. Här finns bra cykelvägar i alla riktningar och vill du istället åka kollektivt kan du välja mellan ett flertal busslinjer med täta avgångar från hållplatser i närheten. Önskar du ta tåget hittar du Ramlösa station en knapp kilometer, eller några minuter med cykel, från din nya bostad. Härifrån går tåg mot Lund/Malmö eller till Helsingborg C där de flesta förbindelser med omvärlden strålar samman; båt, tåg, buss, taxi och flygbuss. Till Helsingør går färjor över Sundet dygnet runt. Till Ängelholms flygplats tar det endast 30 minuter.

Anmäl intresse till kv. Spårvagnshallarna

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Kristin  van der Reep

Kristin van der Reep

Sälj- och marknadsansvarig
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp