Slutsålt
Slutsålt

Vallastaden

6 490 000–6 590 000 kr

Tre väldesignade stadsradhus i Vallastaden. Husen är äganderätter på 175 kvm, varav ett gårdshus på 19 kvm, utrustat med pentry och wc/dusch. Vallastaden är en ny stadsdel i Linköping och här har byggnaderna fått ta ut svängarna, tillsammans med ett stort fokus på hållbarhet. Något som även gjort stadsdelen internationellt omskrivet. Flytta in direkt!

Fakta

Pris 6 490 000– 6 590 000 kr
Rum 6 rum och kök
Boarea 175,5–175,7 kvm
Biarea 2–4 kvm
Bostäder 3
Status Slutsålt
Visningar

Visningar

Har vi ingen inplanerad tid för visning är du välkommen att kontakta vår mäklare. Mejla direkt till Therese Somerville eller ring 073-558 25 88.

Planering pågår
Mars 2020
Byggstart
November 2021
Upplåtelse
Inflyttningsklart
Maj 2023

Exklusiva stadsradhus i Vallastaden, Linköping

Stort fokus har legat på att skapa ett boende med betoning på miljö och teknik. Husen har byggts med modern trähusteknik, vilket gör det till ett mycket energieffektivt boende. Bostäderna har solceller på taket och olika smarta hemfunktioner. Därtill är Vallastaden en helt ny stadsdel som sjuder av liv, rörelse och innovationer, så resultatet blir ett extraordinärt boende.

Tre unika bostäder

Vårt projekt Aton består av tre stadsradhus med äganderätt. Stilen är modern, med en väl genomtänkt planlösning och stora, ljusa och luftiga ytor fördelat på tre välplanerade våningsplan. Själva bostadshuset är 156 kvm och dessutom ingår ett eget gårdshus på 19 kvm.

Välkomnande entréplan

Nytänkandet märks redan när du öppnar dörren. Via den imponerande entrén välkomnas du in i en hall med direkt anslutning till vardagsrum, kök och matplats. Entréplan innehåller husets sociala ytor, med ett påkostat kök och ett härligt vardagsrum. Vardagsrummet har öppet upp i tak till plan ett med stort ljusinsläpp genom fönster som sträcker sig två våningsplan. På entréplan finns även badrum, tvätt och förvaring.

Barnens våning

En trappa upp finns två sovrum och ett allrum med ordentlig plats för lek med kompisarna, tv-spel och fredagsmys. Det finns också plats för två arbetsplatser, perfekt för hemmakontoret eller skolarbetet.

Master bedroom med lyxig walk-in closet

Nästa våning är de vuxnas avdelning med det mesta som går att önska. Ett rymligt master bedroom med egen terrass i söderläge. Bredvid finns en väl tilltagen walk-in closet. Badrummet är spatiöst och smakfullt inrett med dubbelkommod och pardusch.

Egen atriumgård

En spektakulär uteplats helt skyddad från insyn, med himlen som tak. En oas med stämningsfull belysning och gröna växter. Som gjord för socialt umgänge långa sommarkvällar.

19 extra kvadratmeter

Mot gatan ligger gårdshuset. Eller hemmakontoret? Eller gästhuset? Eller tonåringens bostad? Eller möjligheten att hyra ut till student eller via Airbnb? Här finns ett rum och kök med egen wc/dusch och kombimaskin för tvätten, allt samlat på 19 smarta kvm.

Det trygga och bekväma köpet

Det finns många fördelar med att köpa ett nyckelfärdigt hus av oss. Glöm allt krångel med bygglov och tidskrävande kontakter med entreprenörer. Dessutom köper du till fast pris, så du vet säkert vad det kostar från början och slipper obehagliga överraskningar.

Sammanfattning stadsradhus Vallastaden

 • Arkitektritat unikt stadsradhus
 • Äganderätt med eget gårdshus
 • Energieffektivt boende som ger låga driftkostnader
 • Integrerade solceller på taket
 • Aircondition
 • Exklusiva materialval
 • Larm från Verisure med smarta hem-funktioner
 • Nyckelfärdigt, enkelt att köpa nybyggt
 • Terrass och atriumgård
 • Fem år gratis medlemskap i M bilpool
 • En spännande och innovativ stadsdel
 • Närheten till Linköpings universitet
 • Mjärdevi Science Park på promenadavstånd
 • Härliga naturupplevelser i närområdet
 • Andel i felleshus, en inglasad gemensam lokal, perfekt för fest eller barnkalas
 • Bra kommunikationsmöjligheter med kollektivtrafik
 • Nära förskola och skola

Arkitektens egna tankar och ord

– Riksbyggen var tydliga från början, vårt uppdrag var att skapa ett attraktivt och unikt radhusprojekt med stark miljö- och teknikprägel. Husen kommer byggas i trä, ha solceller på taket och olika typer av smarta hem-lösningar. Trä är ett utmärkt byggmaterial då det binder koldioxid i byggnaden och produceras lokalt i Sverige. Det finns flera lite ovanliga kvaliteter i husen, men för att nämna några; den trappande byggnadsvolymen, det dubbelhöga vardagsrummet och den muromgärdade atriumgården med det egna gårdshuset. Husen är ritade för att kunna följa en familj genom olika stadier av livet. Jag tycker vi har lyckats ge husen en speciell karaktär som jag tror och hoppas att de boende kommer uppskatta. Ett hus som är omtyckt och tas väl om hand kan få ett långt liv. Det är hållbart.
Marcus Hahn, arkitekt BHHA Linköping AB

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

 • Solceller och sedumtak
 • Trästomme
 • Bilpool
Om vårt hållbarhetsarbete

Dokument och faktablad

Hållbarhetsåtgärder

 • Solceller och sedumtak
 • Trästomme
 • Bilpool
Om vårt hållbarhetsarbete

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Pris
Status

En överraskande och hållbar stadsdel

Bara tre kilometer öster om Linköpings innerstad, granne med universitet, ligger Vallastaden. En ny stadsdel som väckt uppmärksamhet i hela landet men också internationellt, mycket tack vare arkitekturen, det sociala och ur ett hållbarhetsperspektiv.

På de gåendes villkor

Bilar är tillåtna i området, men allt sker på de gåendes villkor. Gatorna är uppdelade i boulevarder, kvartersgator och gårdsgator. Boulevarderna kantas av gång- och cykelbanor, kvartersgatorna är oftast enkelriktade och gårdsgatorna är precis lika mycket en mötesplats som en väg.

En grönare stadsdel

Parkeringshus finns för boende och besökande, självklart med tillhörande laddstationer. För de som inte har egen bil finns en bilpool. För boende i våra stadsradhus ingår medlemskap i bilpoolen de fem första åren.

Alla ledningar för vatten, el, fjärrvärme och avlopp har samlats i en kulvert under marken. Tack vare det skapas mer utrymme för trädens rötter att växa vilket ger en grönare stadsdel.

Möten mellan människor

Hela stadsdelen är skapad för att bejaka möten mellan människor. Ett så kallat felleshus kommer till exempel att byggas strax intill stadsradhusen, en inglasad gemensam lokal som fylls med passande innehåll. En samlingsplats som blir tillgänglig för alla boende i kvarteret. Självklart finns det mataffär, pizzeria, frisör och kemtvätt i området.

Bra kommunikationer

Att ta sig fram med kollektivtrafiken i Linköping är enkelt. Pendeltåg går regelbundet mellan Norrköping – Linköping – Mjölby – Tranås – Motala. Linköping ligger också perfekt längs den södra stambanan mellan Stockholm och Malmö. Ska resan gå ännu längre trafikerar KLM Linköping City Airport med flera turer varje dag till Amsterdam för vidare färd ut i världen.

Nybyggd skola

Vallastadens nybyggda skola erbjuder förskoleklass, fritidshem och årskurserna 1–6. En modern och stimulerande lärmiljö. För högstadiet finns det ett 20-tal skolor i Linköping att välja mellan.

Läs om Vallastadens framväxt.

Kontakt

Therese Somerville

Therese Somerville

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post

Trygghet när du köper äganderätt

Vårt Trygghetslöfte för äganderätt ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostad med äganderätt.

Trygghetslofte NY.jpg

Riksbyggens Trygghetslöfte för äganderätt

Vad är äganderätt?

Här får du svar på vad äganderätt är till skillnad mot bostadsrätt. Den vanligaste formen av äganderätt är småhus.

Rosa hus.jpg

Det här är äganderätt

Bra att veta om äganderätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad äganderätt. Allt från allmän platsmark till värdeintyg.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp