Lägenheter i Skellefteå

Hos Riksbyggen hittar du lägenheter i Skellefteå, både hyresrätter och bostadsrätter. I Skellefteå hittar du både befintliga och nyproducerade hyreslägenheter.

Bostäder i Skellefteå

Nedan kan du intresseanmäla för Riksbyggen hyresrätter eller bostadsrätter i Skellefteå. Gör en anmälan redan idag och få löpande information om vad som händer.

Bo i Skellefteå

Skellefteå är en charmig stad i Västerbottens län som bjuder på många upplevelser, miljöer och en blomstrande arbetsmarknad. I Skellefteå har du både nära till hav och natur samtidigt som du befinner dig i stadens puls. Här kan du lätt ta dig runt med kollektivtrafiken, som kopplar samman lokal- och regiontrafiken, och maximerar resmöjligheterna inom hela kommunen. Kommunen planerar även att fördubbla antalet kollektivtrafikresor till 2030, för att göra den så tillgänglig som möjligt vart du än befinner dig i Skellefteå.

I staden bor cirka 75 000 invånare. Skellefteå är en starkt växande stad, och det räknas med att befolkningsmängden kommer vara uppåt 90 000 invånare år 2030. Staden lägger därför ett stort fokus på sin tillväxt, och planerar att utveckla bostäder, kollektivtrafik och utbildningsmöjligheter. Campus Skellefteå jobbar för att vara ett nav för banbrytande innovation, forskning och ett hållbart lärande. Det är helt klart en spännande plats att bo på, med ett stort fokus på utveckling och tillväxt.

I Skellefteå finns det mycket att hitta på för både familjer, studerande, unga som pensionärer. Den omgivande naturen inbjuder till friluftsliv, och det finns ett växande föreningsliv som främjar aktivitet och umgänge inom staden.

Områden i Skellefteå

Nedan kan du läsa mer om några av de områden och kommuner som Riksbyggens hyres- och bostadsrätter finns i Skellefteå.

Hyresrätter i Kåge

Kåge är en barnvänlig tätort i Skellefteå kommun med närhet till Skellefteås stadskärna. Från Kåge tar det endast 15 minuter med bil eller buss in till staden. Området har nära till skola, vårdcentral och mataffär. I Kåge hittar du både affärer, skatepark och ett tempererat utomhusbad som lockar såväl unga som äldre. Det gör Kåge till en trivsam och öppen plats för alla människor, oavsett ålder. Här kan du läsa mer om våra hyresrätter i Kåge.

Hyresrätter i Klintfors

Klintfors är ett grönområde strax utanför centrala Skellefteå. Här hittar du lägenheter att hyra för både barnfamiljer och seniorer. Området är nära beläget en vacker å och flera lekparker, med endast tre kilometer in till centrum. Busshållplatsen i området omfattar både läns- och lokaltrafiken, vilket gör det lätt att ta sig runt med kollektivtrafiken. Alldeles i närheten finns apotek, restauranger, mataffär och bankomat. Området har även en grillplats och en kvartersgård med bastu och träningslokal för hyresgäster. Här kan du läsa mer om hyresrätter i Klintfors.

Hyresrätter i centrala Skellefteå

I centrala Skellefteå hittar du hyresrätter i bland annat i Blomstergårdarna, på Brunnsgatan och i kvarteret Ringduvan.

Blomstergårdarna består av 42 hyresrätter som riktar sig till åldersgruppen +55. Området är lugnt och trivsamt, centralt beläget med närhet till Skellefteälven och naturen. På Brunnsgatan erbjuder Riksbyggen sex hyresrätter bestående av lägenheter med en härligt villakänsla, belägna en kilometer från centrum. Kvarteret Ringduvan består av 48 hyreslägenheter i olika storlekar i ett av stadens mest attraktiva lägen. Här hittar du både hyresrätter på 39 kvm till fyrarummare på 96 kvm.

Kommande bostadsprojekt i Skellefteå

Här kan du läsa om Riksbyggens kommande bostadsprojekt och nyproduktioner i Skellefteå.

Bostäder i Getberget

I Brf Hjortrongränd hittar du välplanerade bostadsrätter nära belägna skola, grönområden och stadens kärna. Radhusen har 116 kvm och två plan, med öppen planlösning och sociala ytor för vänner och familj att samlas kring. Husen har en stor altan i sydvästläge precis vid gräsmattan och en carport på entrésidan. Här kan du läsa mer och anmäla intresse för bostadsrätterna i Brf Hjortrongränd.

Bostäder i Skellefteå centrum

Brf Kapella 11 kommer att bestå av 90 ljusa och moderna lägenheter. Lägenheterna kommer att ha ett välplanerat kök, bra förvaringsmöjligheter och tvättmaskin samt torktumlare i badrummet. Bara en kort promenad bort finner du både matbutiker, affärer, restauranger och gym. Här kan du läsa mer om Brf Kapella 11 och skicka in en intresseanmälan.