Lägenheter i Jönköping

Hos Riksbyggen hittar du lägenheter i Jönköping, både hyreslägenheter och bostadsrätter. Hitta din nästa lägenhet i Jönköping, i hjärtat av Småland, vid den sydligaste delen av Vättern.

Bostäder i Jönköping

Nedan kan du intresseanmäla för Riksbyggen hyresrätter eller bostadsrätter i Jönköping. Gör en anmälan redan idag och få löpande information om vad som händer.

Bo i Jönköping

Jönköping är Sveriges tionde största stad, med cirka 144 000 invånare. Jönköping är en stad med ett blomstrande näringsliv. För den som gillar att vara ute i naturen finns det många fina miljöer att vistas i. Munksjön och Rocksjön ligger vid Vätterns södra strand i Jönköping, utmärkta sjöar för sommarens alla bad eller för den som vill fiska.

I Jönköpings kommun finns 59 grundskolor, varav 51 är kommunala skolor och åtta är enskilda. För eftergymnasiala studier finns Jönköpings högskola. Stadens campus ligger centralt beläget, och erbjuder utbildningar inom allt från ekonomi, marknadsföring, data, hälsa och sjukvård, kommunikation och mycket, mycket mer.

Från Jönköping är det lätt att ta sig både till Stockholm, Göteborg och Malmö, en bra knutpunkt för den som reser mycket inom Sverige. I Jönköping är det lätt att ta sig runt med kollektivtrafiken, som består av buss eller tåg, men det är även en cykelvänlig stad. Stadens flygplats ligger tio km från centrum, och kör både dagliga reguljärflyg och charterflyg.

Områden i Jönköping

Här kan du läsa mer om några av de områden och kommuner som Riksbyggens hyres- och bostadsrätter finns i Jönköping.

Nässjö hyresrätter

I Nässjö hittar du nyproducerade hyreslägenheter med yteffektiva planlösningar och ljusinsläpp från två håll. Flera av lägenheterna har även balkong eller uteplats. Nässjö är ett tryggt bostadsområde, med närhet till både förskola, skola, mataffärer och kollektivtrafik. Här kan du läsa mer om våra hyresrätter i Nässjö

Sävsjö hyresrätter

Sävsjö är en tätort i Jönköpings län. Riksbyggens hyreslägenheter i orten har gångavstånd till Sävsjö centrum och är belägna nära flera parkområden och Sävsjö sporthall. Här kan du läsa mer om våra hyresrätter i Sävsjö

Eksjö hyresrätter

I naturnära Åkerviolen i Eksjö hittar du ett tryggt och vackert bostadsområde. Från Åkerviolen har du nära till både vårdcentral och förskola, samt mataffärer och citykärnan på cykelavstånd. Här kan du läsa mer om våra hyresrätter i Ekjsö

Jönköping kommun hyreslägenheter

Vi erbjuder flera olika hyresrätter i kärnan av Jönköpings kommun. Här erbjuder vi hyresrätter i bland annat Rosenlund, Dalvik och Ekhagen. Här kan du läsa mer om alla lägenheter i Jönköping kommun och skicka in din intresseanmälan.

Munksjöstaden hyreslägenheter och bostadsrätter

I Munksjöstaden erbjuder vi både hyres- och bostadsrätter. Här hittar du hyresrätter på 1-4 rum och kök på mellan 35-89 kvm. I Munksjöstaden hittar du både apotek, centrum, vårdcentral och övrig service i närområdet. Både hyres- och bostadsrätterna ligger nära den vackra Munksjön. Att bo i Munksjöstaden passar dig som vill bo i ett lugnt område, men ändå ha nära till folkliv.

Kommande bostadsprojekt i Jönköping

Riksbyggen har en rad kommande bostadsprojekt i Jönköping. Här kan du läsa om våra kommande bostadsrätter och hyresrätter