Riksbyggen Akademi – utbildningar för förtroendevalda

Riksbyggen Akademi är ett stöd för dig som förtroendevald i en bostadsrättsförening. Du får tillgång till utbildningar och kurser i de ämnen du behöver ha kunskap om som förtroendevald.

Vad är Riksbyggen Akademi?

Riksbyggen Akademi erbjuder ett stort antal digitala och lärarledda kurser för förtroendevalda i bostadsrättföreningar. Intresseföreningarna är de som huvudsakligen arrangerar kurserna i Riksbyggen Akademi.

Flera utbildningar hålls via videomöten, vilket gör kurserna tillgängliga oavsett var i landet du befinner dig. Det finns också ett antal rena e-utbildningar (självstudier), i form av inspelade korta kurser som du kan gå när du vill.

Önskemål blir utbildningar

Som medlem i en intresseförening kan ni också påverka vilka kurser intresseföreningen ska hålla. Genom att lämna önskemål och berätta vad ni behöver. Ett exempel när ett önskemål blivit konkreta utbildningar är den motion som några intresseföreningar lämnade till Riksbyggens Fullmäktige om att ta fram en introduktionsutbildning i Aff (Avtal för fastighetsförvaltning). Nyligen släpptes en digital e-utbildning i just det, som ett resultat av motionen.

Var hittar jag Riksbyggen Akademi?

Du hittar Riksbyggen Akademi under Styrelsestöd inne på Mitt Riksbyggen.