Försäljning pågår
Försäljning pågår

Brf New York

4 100 000–24 250 000 kr
Anmäl intresse

Säljstartat! Här bygger vi det andra kvarteret på Masthuggskajen. Det blir 68 välplanerade lägenheter, alla med fantastisk utsikt över älven och staden. Lägenheterna kommer ligga på våning 8 till 18. Tvåor, treor och fyror på 60-172 kvm, med genomgående fina materialval, modern utrustning och höga boendekvalitéer i alla detaljer. De sex översta lägenheterna blir Roof Gardens, lägenheter med generösa gröna terrasser, varav två är etagelägenheter.

Fakta

Pris 4 100 000– 24 250 000 kr
Rum 2–4 rum och kök
Boarea 60–172 kvm
Avgift

Ingår i månadsavgiften:

 • uppvärmning
 • bredband
 • fastighetsförvaltning
 • städning av gemensamma ytor
 • skötsel av gården
 • underhåll av huset på lång och kort sikt
 • betalning av föreningens räntor och amorteringar
 • avsättning till framtida underhåll
 • expert som stöd i styrelsearbetet
 • kundtjänst dygnet runt

Tillkommer: 

4 493–10 359 kr/mån
Våningar 17
Lägenheter 68
Status Försäljning pågår
Visningar

Visningar

Torsdag 8 augusti kl. 16:30-18:00

Välkommen på Öppet hus i vår bobutik, Första Långgatan 15, om du är nyfiken på våra kommande bostäder!

Torsdag 15 augusti kl. 16:30-18:00

Välkommen på Öppet hus i vår bobutik, Första Långgatan 15, om du är nyfiken på våra kommande bostäder!

Torsdag 22 augusti kl. 16:30-18:00

Välkommen på Öppet hus i vår bobutik, Första Långgatan 15, om du är nyfiken på våra kommande bostäder!

Planering pågår
2023
Byggstart
April 2024
Säljstart
April 2024
Visningsbostad
2026
Inflyttningsklart
2027

Masthuggskajen - från idé till verklighet

Hör Michael Ekberg, fd Regionchef Bostad, Mikael Ahlén, Affärsutvecklare Bostad och Anders Radne, Sälj- och Marknadsansvarig, berätta om idén hur Masthuggskajen blir till verklighet.

Se filmen

Välplanerade lägenheter på våning 8-18 med fantastisk utsikt över älven och staden.

Se filmen

Bostadsrätter på Masthuggskajen i Göteborg

Resan till New York börjar på våning åtta. Kvarteret består av en trevånings "sockelbyggnad" och av två sammanlänkade höga hus, utformade så att lägenheterna får in maximalt med ljus och utsikter åt flera väderstreck.

I gatuplan blir det gemensam entrélounge, restauranger och butiker och på våning fyra till sju blir det hyreslägenheter som förvaltas av Elof Hansson Fastigheter. Bostadsrätterna i Brf New York börjar på våning åtta och sträcker sig hela vägen upp till toppen på sjuttonde respektive artonde våningen. Huset består alltså av två kvadratiskt utformade vertikala byggnader som delas horisontellt, om man vill uttrycka det lite mer geometriskt.

"Vårt koncept möjliggör ljusa och fina hörnbostäder utan insyn ovanpå en urban sockel i tre våningar."

Arkitekt David Saand på LINK Arkitektur, som gestaltat byggnaderna i kvarteret.

Nordisk premiumkvalitet i varje detalj

Storstadskänslan går igen också i inredningskoncepten som är speciellt framtagna för Brf New York. De New York-influerade färgpaletterna matchar fasadens och terrassernas varma tegeltoner. Alla detaljlösningar och material är noggrant utvalda och håller nordisk premiumkvalitet från golv till tak.

The Parkside – a city in a  house

En imponerande tegelbyggnad, på samma gång kraftfull och personlig. Känslan är internationell med ett tydligt stänk av Brooklyn New York, och insidan matchar utsidan. Det är en kontrastrik smältdegel därinne med bostadsrätter, hyresrätter, kontorslokaler, butiker och restauranger. En hel stad i miniatyr på Masthuggskajen – The Parkside.

Terrasslägenheter med utsikt och egen Roof Garden

På de översta våningarna hittar du några av områdets allra häftigaste lägenheter, med härlig rymd, ytor från 124 till 167 kvadratmeter och egen, stor terrass i bästa utsiktsläge. Två av totalt sex taklägenheter byggs i etage, med en terrass på varje våning. En annan av taklägenheterna har ett helt våningsplan helt för sig själv. Från taklägenheterna kommer du kunna njuta av panoramat över älven och staden från badkaret om du vill. Hur coolt som helst!

En festvåning med högt i tak

På våning sexton finns en komplett utrustad gemensamhetslokal på hela 73 kvm. Perfekt för föreningsmöten eller ditt privata kalas. Föreningen har också en egen gästlägenhet med plats för fyra övernattande gäster. Enkelt att boka om du får många gäster.

Smidigt med cykel och spårvagn

Att bo mitt i stan med det mesta på nära avstånd gör cykeln till ett smidigt förstahandsalternativ. I Brf New York gör vi det extra enkelt för dig som helst tar dig runt på två hjul. I källarplanet finns ett välutrustat cykelgarage som du når bekvämt via en cykelramp. Här kan du både förvara din cykel på ett säkert sätt, fylla på luft och fixa en punktering. Dessutom byggs en ny station för hyrcyklar från Styr & Ställ bara ett par minuters promenad bort. Vill du hellre ta vagnen, ligger Masthuggstorgets spårvagnshållplats strax utanför dörren. Parkeringshus för bilar finns också på kort gångavstånd.

Från Masthugget och ut i världen

Sjöfarten är en självklar del av Göteborgs historia. En historia där Masthuggskajen har spelat en helt avgörande roll. När den anlades i slutet av 1800-talet blev det möjligt för oceangående fartyg att lägga till inne i stan. Den ökande fartygstrafiken fick inte bara handeln att blomstra. Den förde också med sig nya impulser, tankar och idéer som bidragit till att göra Göteborg till den utåtriktade, mångfasetterade stad den är idag. För att hylla den öppna attityd som präglat och fortfarande präglar vår stad ger vi våra kvarter på Masthuggskajen namn efter några av de hamnstäder som fartygen härifrån besökte.

New York – porten till det nya landet

Bland alla destinationer för fartygstrafiken från Göteborg har New York en särställning. Staden blev porten till det nya landet för många av de 1,2 miljoner svenskar som emigrerade till Nordamerika från mitten av 1800-talet till början av 1920-talet. Den första direkta ångbåtsförbindelsen mellan Göteborg och New York startade redan 1866, och med Svenska Amerika Liniens etablering 1915 blev det möjligt för många fler att ta båten direkt från Lilla London till the Big Apple. Nu bygger vårt eget New York där resan en gång började.

Följ bygget live

Snart startar byggnationen. Om du är nyfiken på hur byggnationen går kan du se det live via webbkameran. Till webbkamera The Parkside  (bilden uppdateras var 5:e minut).

Parkering och bilpool i området

Har du egen bil finns flera parkeringsgarage i närheten, och ytterligare några parkeringshus och garage kommer att byggas. Du kan också gå med i någon av de bilpooler som finns på Masthuggskajen: On Demand,  KINTO eller Move About.

Etablera verksamhet här?

Vill du driva restaurang, kontor eller annan verksamhet här? Kontakta Natalie Häll på Elof Hansson Fastigheter via mejl.

Natalie.hall@elofhansson.com

Hållbarhetsåtgärder

 • Återbrukat tegel i hela byggnaden.
 • Cykelramp, cykelverkstad och lastcyklar
 • Gemensamhetslokal med takterrass och övernattningslägenhet
 •  
Om vårt hållbarhetsarbete

Parkering och bilpool i området

Har du egen bil finns flera parkeringsgarage i närheten, och ytterligare några parkeringshus och garage kommer att byggas. Du kan också gå med i någon av de bilpooler som finns på Masthuggskajen: On Demand,  KINTO eller Move About.

Etablera verksamhet här?

Vill du driva restaurang, kontor eller annan verksamhet här? Kontakta Natalie Häll på Elof Hansson Fastigheter via mejl.

Natalie.hall@elofhansson.com

Hållbarhetsåtgärder

 • Återbrukat tegel i hela byggnaden.
 • Cykelramp, cykelverkstad och lastcyklar
 • Gemensamhetslokal med takterrass och övernattningslägenhet
 •  
Om vårt hållbarhetsarbete
Bostadsväljaren

Se huset och välj bostad

Här kan du titta på huset, se vilka lägenheter som finns, var i huset de ligger och hitta din favoritlägenhet.

Öppna bostadsväljaren

Bostäder

Bostad
Rum
Area
Våning
Pris
Avgift
Status

Välkommen till en färgstark del av Göteborg

Området runt Långgatorna, Järntorget och Linné är en färgstark och kontrastrik del av stan. Här finns ett aktivt kulturliv och mängder av restauranger, kaféer och butiker. När bebyggelsen på nya Masthuggkajen nu tar form innebär det att området utvidgas och att Göteborg tar ett stort steg närmare vattnet.

Första Långgatan blir en vacker boulevard av kontinentalt snitt och Masthamnsgatan – eller Nya Långgatan som den också kallas — blir ett vänligt, grönt och soligt promenadstråk med uteserveringar i bästa läge. En brokig blandning av spännande arkitektur, torg, gator och grönområden växer fram. Med nya Masthuggsparken som närmsta granne bygger vi Brf New York, för dig som gillar att vara i händelsernas centrum.  

Anmäl intresse till Brf New York

Ange personnummer
Vi behöver ditt personnummer för att säkerställa att vi har rätt kontaktuppgifter till dig och för att kunna koppla din intresseanmälan till ditt medlemskap i Förtur, om du har ett sådant. Som medlem i Förtur får du chans att välja bland våra nya bostäder innan de finns tillgängliga för allmänheten.

Saknar du svenskt personnummer?

Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält

Läs mer om hur Riksbyggen behandlar dina personuppgifter

Kontakt

Marie Guregård

Marie Guregård

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Camilla Johansson Cederlöf

Camilla Johansson Cederlöf

Fastighetsmäklare
Telefonnummer
E-post
Förtur

Förtur till din drömbostad

Är det stort vardagsrum eller balkong med morgonsol som lockar? Med Riksbyggen Förtur får du chansen att se och välja nyproducerade bostadsrätter, äganderätter och hyrköp före andra.

Gå med i Förtur

Trygghet när du köper bostadsrätt

Riksbyggens Trygghetslöfte ger ett ekonomiskt skydd för dig om något oförutsett händer.

Trygghetslofte NY.jpg

Vårt Trygghetslöfte

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Hus med solceller.jpg

Så här går köpet till

Bra att veta om bostadsrätt från A till Ö

Allt du behöver veta om att bo och köpa en nyproducerad bostadsrätt, från amortering till årsavgift.

Lampa_bocker.jpg

Bra att veta vid bostadsköp