Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Fredriksskans

I Fredriksskans i Kalmar planerar vi för bostadsrätter på 2-5 rok. Välkommen till din nya verklighet!

  • 41 lägenheter

Fredriksskans

I Fredriksskans i Kalmar planerar vi för bostadsrätter på 2-5 rok. Välkommen till din nya verklighet!

  • 41 lägenheter
Planerat

Visningar

Lör 9 mar kl 12:00 - 14:00

Nu öppnar vi dörrarna till din nya verklighet. Välkommen till Biskopsgatan 5 på visning !

Sön 10 mar kl 12:00 - 14:00

Nu öppnar vi dörrarna till din nya verklighet. Välkommen till Biskopsgatan 5 på visning !

Kontakt

Säljare
Angelica Ringström
+ Visa fler bilder (10 st)

Om projektet

Bostadsrätter i Fredriksskans i Kalmar

I Fredriksskans i Kalmar planerar vi att uppföra bostadsrätter med två till fem rum och kök och seniorbostäder för dig som fyllt 55. Vi planerar också att uppföra 45 mindre hyresrätter på mellan ett till tre rum och kök.

Fredriksskans i Kalmar

En ny stadsdel växer fram på en unik plats. En plats där stadsmässiga kvaliteter möter natur och hav. Det är ett av Kalmars bästa lägen mitt i city och angränsande direkt till vattnet.

Bostäderna 

De nya bostäderna har inriktningar för olika målgrupper och med blandade upplåtelseformer. Det blir två bostadsrättsföreningar varav den ena blir en så kallad Bonum-förening, Riksbyggens seniorboendekoncept som vänder sig till hushåll där minst en av de boende fyllt 55 år. Den andra föreningen blir en bostadsrättsförening med lägenheter i storlek två till fem rum och kök. I båda föreningarna ligger stort fokus på tillgång till uteplats och förslaget innehåller spännande balkonglösningar och tillgång till gemensamma uteplatser både på taket och på marken.

Dessutom uppför Riksbyggen 45 hyresrätter med fokus på mindre lägenheter i storlek ett till tre rum och kök. Dessa ligger utmed Fredriksskansgatan och skapar en helt ny siluett ner mot citykärnans skyline.

Läs mer

Planeten ska med

Byggnaderna kommer att certifieras med Miljöbyggnad Silver, vilket är ett svenskt system för certifiering av byggnader som premierar låg energianvändning, goda innemiljöer och granskade materialval. Utöver detta ställer nivån höga krav på dagsljusfaktorer i bostaden, ljudmiljö, behovsstyrda ventilationssystem och fuktsäkerhet. Det garanterar bra, ljusa och energieffektiva bostäder – och ett långsiktigt hållbart bostadsområde.

Bostäderna på Fredriksskans har också till uppgift att underlätta en mer hållbar livsstil för de boende bland annat genom förslag på odlingslotter på taken, effektiva cykelparkeringar och innovativa parkeringslösningar för bil. Men framförallt har det nya bostadsområdet fokus på den sociala hållbarheten och kvarteret är planerat utifrån människans behov av möten och aktiviteter. Området ska vara öppet för alla, året runt och vara en naturlig och självklar mötesplats för Kalmarborna och besökare.

Riksbyggen Förtur

Vill du öka din möjlighet att välja din drömbostad? Som medlem i Riksbyggen Förtur får du inbjudan till säljstart för de projekt som du anmält intresse för innan de erbjuds till allmänheten, och du har större chans att välja just den bostad som du vill ha. Läs mer om Riksbyggen Förtur här!

Hyresrätter i Fredriksskans

Riksbyggen uppför 45 hyresrätter med fokus på mindre lägenheter i storlek ett till tre rum och kök. Dessa ligger utmed Fredriksskansgatan och skapar en helt ny siluett ner mot citykärnans skyline.

Läs mer här!

Karta

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Hur långt är det till jobbet, svärföräldrarna eller träningen? Skriv in en adress och se.

Anmäl intresse till projektet Fredriksskans

Du kan enbart anmäla intresse för hela projektet och inte specifika lägenheter, det görs i kontakt med säljare

Ange förnamn
Ange efternamn
Felaktigt telefonnummer
Fyll inte i detta fält
Ange adress
Ange ett korrekt postnummer
Ange postort
Ange personnummer
Säljare
Angelica Ringström

Att köpa bostadsrätt

Förhandsavtal, upplåtelseavtal, handpenning mm. Så här går det till att köpa en bostadsrätt av Riksbyggen.

Så här går köpet till

Trygghetsfilosofin

Om något oförutsett händer ger vi dig skydd mot dubbla boendekostnader, framflyttad tillträdesdag och avbokningsskydd.

Vår trygghetsfilosofi

Intresserad?

Fyll i dina uppgifter i formuläret nedan, så får du fortlöpande information om projektet av vår säljare. Det är inte bindande på något sätt och självklart kostnadsfritt.

Upp