Kommande
Kommande

Haningeterrassen

På Haningeterrassen bygger vi bostäder som passar alla. Här planeras för cirka 600 bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer. Välkommen till din nya verklighet!

Fakta

Lägenheter 600
Status Kommande

Anmäl intresse

Gör en intresseanmälan för bostadsprojektet genom att klicka på ”Anmäl intresse” här på sidan. Då kommer du att få våra nyhetsbrev och missar ingen information.

Det är även klokt att gå med i Riksbyggen Förtur. Vid säljstarten får de intressenter som är medlemmar i Riksbyggen Förtur möjlighet att välja lägenhet först utifrån turordning efter antal poäng. Du samlar en poäng per vecka du är medlem. Ju tidigare du registrerat dig till Riksbyggen Förtur desto fler poäng hinner du alltså samla inför säljstarten. 

Riksbyggen Förtur

Öka din möjlighet att välja just den bostad som du vill ha — inbjudan till säljstart innan de erbjuds till allmänheten.

Läs mer om Riksbyggen Förtur

Trygghet när du köper ny bostadsrätt

Vårt Trygghetslöfte ger dig ekonomisk trygghet mot oförutsedda händelser när du köper ny bostadsrätt.

Läs mer om Riksbyggens Trygghetslöfte

Bostadsrätter i Handen

Vi omvandlar Handenterminalen till nya, kaxiga Haningeterrassen. Köper du en bostad i Haninge bor du centralt med bra kommunikationer till Stockholm.

Att bo på nya Haningeterrassen är rena rama drömmen för dig som gillar att leva ett aktivt liv. Sjön Rudan ligger ett stenkast från Haningeterrassen. För dig som lätt vill nå ut i naturen och samtidig ha nära till centrala Stockholm är det här det perfekta området. Förutom de fina skogsmarkerna där du kan plocka bär och svamp så finns här stora gräsytor, bad och fint fiskevatten. På vintrarna finns skidspår och en konstfrusen skidslinga. Bara någon kilometer bort ligger Torvalla Sportcentrum med sporthall, gym, simhall, fotbollsplaner, konstgräsplan, tennishall, ishallar och friidrottsytor.

Både bostadsrätter och hyresrätter

På Haningeterrassen kommer det att finnas bostäder som passar alla. Här planeras bostadsrätter och hyresrätter för unga och gamla, små och stora familjer, singlar, sambos, särbos, mambos, varannan-veckas-föräldrar. Köper du en nyproducerad bostadsrätt här kan du välj och vraka bland allt från kvadratsmarta ettor till bekväma seniorlägenheter och generösa femmor för växande familjer. Det kommer även att finnas kommersiella lokaler för uthyrning där caféer, restauranger och butiker kan flytta in och ge ännu mer liv och rörelse i och mellan husen.

Kommunikationer vid Haningeterrassen

Här kan du flytta till en lägenhet med närhet till det mesta. Det går på nolltid att ta sig från Haningeterrassen till den nya, moderna bussterminalen, en trappa ner. Härifrån går varje dag flera busslinjer mot city, skärgården och grannkommunerna. Bara ett stenkast från Haningeterrassen ligger pendeltågsstationen Handen. Hoppar du på ett tåg mot Stockholms central är du framme på mindre än en halvtimme. Till skärgården tar du bussen raka vägen till Dalarö brygga. Och är du sugen på ett kvällsdopp i Rudansjö när det bara att dra på sig badkläderna och promenera dit på fem minuter.

Hyreslokaler Haningeterrassen

Det kommer att finnas flera kommersiella lokaler under Haningeterrassen. När vi letar hyresgäster till dem är vi noga med att verksamheterna ska bidra till ett bra och omväxlande utbud i området, både för boende och besökare. I arbetet med att hitta lämpliga hyresgäster samarbetar vi med KWPA. Vänligen kontakta dem om du är intresserad.

Hyreslokaler Haningeterrassen

Det kommer att finnas flera kommersiella lokaler under Haningeterrassen. När vi letar hyresgäster till dem är vi noga med att verksamheterna ska bidra till ett bra och omväxlande utbud i området, både för boende och besökare. I arbetet med att hitta lämpliga hyresgäster samarbetar vi med KWPA. Vänligen kontakta dem om du är intresserad.

En ny levande stadsdel växer fram

På en plats som förut var asfalt och betong växer en pulserande stadsdel fram med bostäder, butiker, restauranger, biograf, mataffär, ett planerat specialistsjukhus och Haninges mest centrala bussterminal. Dessutom finns både city och skärgård på nära håll samt sjön Rudan strax intill. När området står klart kommer det att finnas drygt 600 bostäder i en 24-timmarsstad med levande miljöer och urbana centrum samt fokus på ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet.

Anmäl intresse till Haningeterrassen

Du behöver enbart göra en intresseanmälan per bostadsprojekt även om du är intresserad av flera lägenheter. Du kommer få löpande information och möjlighet att lämna ditt intresse för specifika lägenheter i ett senare skede. På mittriksbyggen.se hittar du information om vilka bostadsprojekt du anmält dig till.

Information om bostadsköp

Att köpa en nyproducerad bostadsrätt

Intresserad av att köpa ny bostadsrätt? Här går vi steg för steg igenom hur ett bostadsköp går till.

Så här går köpet till