Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök
2013-04-16, kl 08:00

Riksbyggen tar första spadtaget för Brf Sjögläntan, Hestra Parkstad i Borås

Tisdag 16 april kl 14 tar kommunalrådet Ulf Olsson och boende första spadtaget för Brf Sjögläntan, som är den första etappen av Hestra Parkstad i Borås. Här uppför Riksbyggen 30 stycken kedje- och parhus i bostadsrättsform mitt bland dalsänkor, vattendrag och klippsprång. För att bevara naturkänslan har schaktmaskinerna fått stå tillbaka till förmån för naturliga nivåskillnader och naturtomter.

Tisdagen den 16 april klockan 14 tar kommunalrådet Ulf Olsson och boende det första spadtaget för Brf Sjögläntan, som är den första etappen av Hestra Parkstad i Borås. Här uppför Riksbyggen 30 stycken kedje- och parhus i bostadsrättsform mitt bland dalsänkor, vattendrag och klippsprång. För att bevara naturkänslan har schaktmaskinerna fått stå tillbaka till förmån för naturliga nivåskillnader och personliga naturtomter.

- Borås är i behov av fler bostäder, framför allt saknas moderna bostäder efter uppehållet i byggandet sedan 90-talet. Vi är stolta över att få vara med och utveckla området Hestra som är en av Borås grönaste stadsdelar. Här finns stengärdesgårdar, betande får, gamla ekdungar och Byttorpssjön. I närheten finns också allt man behöver i vardagen med skola, fritidsgård, matbutik och annan service på bekvämt avstånd, säger Pontus Gustafsson på Riksbyggen.

Området är unikt i sin utformning med enbostadshus i upplåtelseformen med bostadsrätt. Det tilltalar en grupp som vill bo i villa men är trötta på att underhålla huset och även många unga familjer har köpt en lägenhet här.

- Miljöfrågan är central i projektet. Alla material är utvalda från Sundahus databasen över miljöhållbara produkter och boendet är projekterat efter kriterierna i miljöklassad byggnad. Här finns också möjlighet att påverka avgiften tack vare individuell mätning av kall- och varmvatten, värme och el, säger Pontus Gustafsson.

Läs mer på riksbyggen.se/sjoglantan För mer information, kontaktaPontus Gustafsson, Säljansvarig Riksbyggen 036 – 10 84 33

Bilder