Considition 2020 - AI Hackathon för hållbara städer

Vi gillar digitalisering och innovationer på Riksbyggen. Därför är vi med och arrangerar årets viktigaste hackathonevent Considition. Uppdragets tema är hållbara städer och går av stapeln 8 oktober.

Riksbyggen medarrangör i Sveriges viktigaste hackathon.

Vad är Considition?

Considition är ett av Sveriges viktigaste hackathons och anordnas av Consid, i år 2020 i samarbete med Riksbyggen. Årets tema är "hållbara städer för framtiden" och uppdraget är att utveckla smarta lösningar för hållbara städer med hjälp av artificiell intelligens (AI).  Syftet med Considition är att skapa en fantastisk mötesplats som uppmuntrar till innovation och kreativitet och samtidigt bidrar till samhällsnytta. Förra året samlades omkring 200 teams från 30 olika länder och 6 kontinenter.

Priset är en resa utöver det vanliga för att lära sig mer om hållbara städer och AI som ligger i framkant i utvecklingen. Förra årets vinnande lag Team Fernet Ultimatum, med tävlande både från Göteborg och Cambridge vann en resa till Rwanda för att delta i African Drone Forum och Globhe Drones biståndsverksamhet på plats. Med hjälp av drönare delas bland annat medicin ut i svåråtkomliga områden i Kigalis förorter.

Considition Hackathon går att uppleva på plats på Consids kontor på bland annat Stureplan, Avenyn eller Stortorget i Malmö, eller på något av Riksbyggens för kvällen öppna kontor. Tävlingen direktsänds även på Twitch med livestudio.

Anmäl dig och var med och tävla 8 oktober!

Genom att skapa smarta och innovativa lösningar med hjälp av AI kan du vara med och bidra till en hållbarare framtid. Årets tävling går av stapeln 8 oktober.

Läs mer och anmäl dig på considition.com