Considition 2020 - AI hackathon för hållbara städer

Vi gillar digitalisering och innovationer på Riksbyggen. Därför är vi med och arrangerar årets viktigaste hackathonevent Considition. Årets tema är hållbara städer och går av stapeln 8 oktober.

Vad är Considition?

Considition är ett av Sveriges viktigaste hackathons och anordnas av Consid, i år 2020 i samarbete med Riksbyggen. Årets tema är "hållbara städer för framtiden" och uppdraget är att utveckla smarta lösningar för hållbara städer med hjälp av artificiell intelligens (AI).  Syftet med Considition är att skapa en fantastisk mötesplats som uppmuntrar till innovation och kreativitet och samtidigt bidrar till samhällsnytta. Förra året samlades omkring 200 teams från 30 olika länder och 6 kontinenter.

Årets tävling arrangeras 8 oktober och priset är en resa utöver det vanliga där du får lära dig mer om hållbara städer och banbrytande AI-teknik. Årets resa går till London och Smart City Summit där vinnande lag får ta del av insikter från företag som Google, Tesla och Microsoft. 

Considition går att uppleva på plats på Consids kontor som du hittar på Stureplan (Sthlm), Avenyn (Gbg) eller Stortorget i Malmö. Eller på något av Riksbyggens för kvällen öppna kontor. Tävlingen direktsänds även på Twitch med livestudio.

Delta i Considition och hacka dig till London!

Genom att skapa smarta och innovativa lösningar med hjälp av AI kan du vara med och bidra till en mer hållbar framtid. Anmäl dig före 8 oktober och var med och tävla om en resa till London och Smart City Summit.

Läs mer på considition.com