Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av Riksbyggens webb. Om cookies på riksbyggen.se.

Ok
Stäng sök

Riksbyggen engagerar sig med fokus på integration

Den pågående flyktingkrisen i Europa berör alla. Från Riksbyggens sida har vi valt att fokusera på de långsiktiga frågorna med fokus på integration.

I täten för 100-klubben

Riksbyggen går i täten för regeringens satsning 100-klubben, som innebär att vi under en treårsperiod kommer att erbjuda minst 100 nyanlända arbete eller praktikplats.

Integration

I det långsiktiga integrationsarbetet har Riksbyggen valt att bli en av huvudparterna i Stiftelsen Läxhjälpen. Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Läxhjälpen är en konkret insats som angriper ett av Sveriges största problem idag; bristen på integration och att allt fler unga inte klarar skolan och hamnar utanför samhället. En annan organisation som Riksbyggen stödjer och som arbetar långsiktigt med integrationsfrågorna är Teskedsorden. Teskedsorden är en svensk stiftelse som arbetar genom en aktiv dialog med barn och ungdomar för ökad tolerans och respekt människor emellan.

Stöd till organisationer

Riksbyggen har också en lång tradition av att hjälpa utsatta människor på plats i sina hemländer. Genom organisationen We Effect stöttar Riksbyggen bostadskooperativ i Nicaragua och El Salvador.