Pressinbjudan: Första spadtaget för trygghetslägenheter i Virserum, Hultsfred 2018-12-06, kl 07:45

Pressinbjudan: Första spadtaget för trygghetslägenheter i Virserum, Hultsfred

Kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem startar den 10 december byggandet av sju trygghetslägenheter vid äldreboendet Ekliden i Virserum, Hultsfreds kommun. Det första spadtaget tas av bland andra Lars Rosander, kommunalråd i Hultsfreds kommun och Per-Inge Pettersson, socialnämndens ordförande i Hultsfreds kommun.

Kooperativa hyresrättsföreningen Hultsfreds trygga hem bildades i slutet av 2017 och består för närvarande av tre fastigheter runt om i Hultsfreds kommun varav Ekliden är en av dessa. Nu genomför föreningen sin första nyproduktion. Det blir sju trygghetslägenheter, 2:or och 3:or, som byggs i två radhuslängor. Lägenheterna kommer att få uteplatser samt möjlighet till parkeringsplats. Kravet för att få bo i dessa lägenheter är att den boende skall ha fyllt 65 år.

– Det är jätteroligt att bygget nu kan starta, det finns ett stort behov av den här typen av bostäder. Riksbyggen har genom kooperativ hyresrätt hittat en bra modell för att tillsammans med kommunen få fram fler attraktiva och anpassade bostäder för den äldsta delen av befolkningen, säger Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost.

Med närhet till det särskilda boendet Ekliden får de boende i de nya trygghetslägenheterna tillgång till gemensamhetsutrymmen, daglig personal samt andra tjänster för de som väljer att bo i den kooperativa hyresrättsföreningen.

Under första spadtaget kommer att finns det möjlighet att mingla med boende samt medarbetare inom verksamheten, kommunen och byggare. Förutom spadtag blir det tal, kaffe och tårta.

Media är varmt välkomna att delta under första spadtaget!

Var: Vid Eklidens Vinterträdgård, Virserum.
När: 10 december, klockan 12.30

För mer information:
Anna Norregårdh, projektledare på Riksbyggens marknadsområde Sydost, 0480 578 30

Bilder