Jobb på Samhall väg till anställning på Riksbyggen 2018-12-10, kl 07:40

Jobb på Samhall väg till anställning på Riksbyggen

Riksbyggens fastighetsförvaltning i Norrbotten samarbetar sedan ett antal år med Samhall. Det är ett utvecklande samarbete för båda parter och ett 10-tal före detta Samhall-anställda har idag anställning på Riksbyggen.

År 2010 började Riksbyggen i Norrbotten att i liten skala samarbeta med Samhall. Sedan dess har samarbetet succesivt växt och Samhall är idag en naturlig samarbetspartner i vardagen för Riksbyggen i Norrbotten.

– Med bland annat en utbildning om mångfald och inkludering för samtliga medarbetare o ch en öppen dialog fungerar samarbetet jättefint. Det viktigaste av allt, fler får chansen att komma ut i arbetslivet samtidigt som vi får en utökad rekryteringsbas, säger Björn Lundberg, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Norrbotten.

Samhall utför på uppdrag av Riksbyggen både lokalvård och fastighetsservice. Ett 10-tal som tidigare varit anställda på Samhall har idag anställning på Riksbyggen.

– Det viktiga är att kunna se förmågorna istället för funktionshindren. Genom samarbetet med Samhall får både vi och arbetstagaren chansen att i lugn och ro känna oss för om det är aktuellt med en anställning, berättar Björn Lundberg.

Riksbyggen startades 1940 för att vara med och lösa situationen på bostadsmarknaden och samtidigt skapa arbete. Sedan dess är Riksbyggen ett värderingsstyrt företag där långsiktighet och samverkan är två kärnvärden för verksamheten.

– Att Riksbyggen och Samhall har liknande grundvärderingar är också en viktig del i att samarbetet fungerar så bra, till exempel när det gäller hållbarhet och att skapa samhällsnytta. Våra beställare av tjänster där Samhall, helt eller delvis, är utförare är också en viktig del i kedjan för att bidra till samhällsnyttan, säger Björn.

För mer information:
Björn Lundberg, marknadsområdeschef för Riksbyggens fastighetsförvaltning i Norrbotten, 070-298 13 12

Bilder