Alexander Eklöw ny chef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet 2018-11-22, kl 08:00

Alexander Eklöw ny chef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet

Riksbyggens ombyggnadsverksamhet har växt kraftigt de senaste åren och omsatte över en miljard kronor 2017. Målsättningen är att Riksbyggen ska dubbla omsättningen för ombyggnadsaffären på ett par års sikt. Vid årsskiftet tillträder Alexander Eklöw tjänsten som ny chef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet.

– Det ska bli väldigt spännande att börja på Riksbyggen och leda företagets ombyggnadsverksamhet som har en stor potential att fortsätta växa. Det finns ett stort behov, inte minst bland alla de bostadsrättsföreningar som Riksbyggen förvaltar, att göra ombyggnader i underhållssyfte som också leder till energieffektiviseringar och mindre klimatbelastning, säger Alexander Eklöw.

Alexander kommer närmast från NCC där han varit tf chef för Road Services. Tidigare har han även arbetat med med strategi och företagsförvärv. Alexander har en civilingejörsexamen från Kungliga Tekniska Högskolan med inriktning industriell ekonomi.

Riksbyggens ombyggnadsverksamhet sett till hela landet har växt från en nivå på runt en halv miljard för några år sedan till 1 062 miljoner kronor under 2017. Förtätningsprojekt är också en viktig del av Riksbyggens ombyggnadsverksamhet.

Exempel på pågående eller nyligen avslutade ombyggnadsprojekt:

Brf Umeåhus nr 11 byggde åtta nya lägenheter

Färghandel blir till tre fina bostadsrätter i Höganäs

Invigning av solcellsanläggning med batteribackup i Brf Tornväktaren IV i Ystad

Riksbyggen tecknar ombyggnadsprojekt om 260 mkr i Göteborg

Storförening i Falkenberg minskar energianvändningen med 56 procent

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare. Totalt förvaltar Riksbyggen 4 079 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter och cirka 100 000 hyresrätter. Riksbyggen har förvaltningsverksamhet på 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i syd till Karesuando i norr. Sammanlagt tar Riksbyggen hand om bostäder som över en halv miljon människor bor i.

För mer information:
Eric Stuart, chef för Riksbyggens affärsområde Fastighetsförvaltning, 070-521 95 99.
Alexander Eklöw, chef för Riksbyggens ombyggnadsverksamhet, 070-723 13 84

Bilder