Nu är det dags att söka stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” 2018-11-13, kl 07:55

Nu är det dags att söka stipendier ur Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden”

Nästa år kommer Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” att dela ut cirka 600 000 kronor fördelat på minst fem stipendiater. Under 2019 ges särskild prioritet till ansökningar med projekt som bidrar till kunskap om "Hållbar utveckling i miljonprogrammet".

Riksbyggens Jubileumsfond ”Den Goda Staden” delar ut stipendier för att stödja forskning, utveckling och utbildning för bättre boendemiljö inom områden som arkitektur, byggnadsteknik, fastighetsförvaltning, energiförsörjning, miljövård, samhälls- och trafikplanering.

– Syftet med ”Den Goda Staden” är att stipendierna ska bidra till inspiration och forskning som gör städer och samhällen mer hållbara. Stipendierna bidrar till samhällsnytta och en stor del av våra boendemiljöer byggdes under miljonprogrammet. Därför känns årets tema för stipendierna i "Den goda staden" extra angeläget, säger Cattis Carlén, bostadspolitisk expert samt ansvarig för arbetet med ”Den Goda Staden” på Riksbyggen.

Fondens namn, "Den Goda Staden", betecknar en boendemiljö som tillfredsställer de enskilda människornas önskemål och behov samtidigt som den harmonierar och samverkar med natur och miljö. Fonden bildades i anslutning till Riksbyggens 50-årsjubileum 1990 och kapitalet grundades på gåvor från Riksbyggens bostadsrättsföreningar samt organisationer och företag som Riksbyggen samarbetar med.

Från 1991 till 2018 har fonden delat ut ca 155 stipendier till ett värde av cirka 12 miljoner kronor. Fonden har en särskild styrelse som behandlar ansökningarna. Styrelsen består av representanter från både Riksbyggen och forskningsvärlden. Högsta belopp som en stipendiat kan få är 200 000 kronor.

Klicka på länken för mer information om ”Den Goda Staden” och hur ansökan går till.

Sista ansökningsdag är 31 januari 2019.

För mer information:
Cattis Carlén, tel 072-224 65 15, cattis.carlen@riksbyggen.se

Bilder