Riksbyggen får utökat förvaltningsuppdrag av Stenvalvet i Falun 2018-11-06, kl 07:45

Riksbyggen får utökat förvaltningsuppdrag av Stenvalvet i Falun

Från den 1 november tar Riksbyggen över drift och skötsel av fastigheten Norslundsskogen 5 i Falun. Fastigheten ägs av Stenvalvet och innehåller bland annat Faluns största vårdcentral, äldreboende och tandläkarmottagning.

Riksbyggen sköter sedan tidigare ett antal olika fastigheter i Falun på uppdrag av Stenvalvet, bland annat Polishuset med häkte och Skattehuset. Sammanlagt handlar det om en totalyta på 23 500 kvadratmeter och nu utökas uppdraget med fastigheten Norslundsskogen 5. Fastigheten är på cirka 7 000 kvadratmeter och den totala tomtytan på 8 600 kvadratmeter.

– Vi är mycket glada och stolta över det nya avtalet med Stenvalvet. Nu ser vi fram emot att ta hand om fastigheten och ge bästa tänkbara service till hyresgästerna, säger Joacim Backelin, kundgruppschef, Riksbyggens fastighetsförvaltning.

I uppdraget ingår bland annat driftoptimering, övervakning, felavhjälpande underhåll, jour, tillsyn/skötsel av fastighet och tekniska installationer och yttre skötsel. Avtalet gäller från 1 november och löper till en början på tre år.

Inom marknadsområde Dalarna förvaltar Riksbyggen 115 bostadsrättsföreningar med sammanlagt 5 300 lägenheter samt ett stort antal hyreslägenheter med kommersiella ägare. I Dalarna har Riksbyggen uppdrag från drygt 60 kommersiella och offentliga fastighetsägare. Sammanlagt drygt 60 anställda arbetar inom marknadsområdet.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare med förvaltningsverksamhet på över 430 orter runt om i landet, från Trelleborg i syd till Karesuando i norr. Totalt förvaltar Riksbyggen 4 079 bostadsrättsföreningar med över 200 000 bostadsrätter och cirka 100 000 hyresrätter samt ett stort antal kommersiella och offentliga lokaler.

För mer information:
Joacim Backelin, kundgruppschef, Riksbyggens fastighetsförvaltning, Dalarna, 023-70 43 42

Bilder