Riksbyggens "hattrick" i Kongahälla: Säljstart, inflyttning och klart för byggstart 2018-11-05, kl 07:45

Riksbyggens "hattrick" i Kongahälla: Säljstart, inflyttning och klart för byggstart

Nu händer det massor i Riksbyggens tre pågående projekt i Kongahälla, Kungälv. Det är planerad säljstart för Brf Murgrönan med 61 bostadsrätter, inflyttning i 81 lägenheter i Brf Vildvinet och klart för byggstart av 46 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Blåregnet. Sammanlagt handlar det om totalt 188 nya bostäder i de tre projekten som är en del av Riksbyggens långsiktiga satsning i Kongahälla.

– Kungälv får en ny stadskärna och där Riksbyggens bostäder i Kongahälla får ett jättebra läge. Bostäderna ligger mitt emot det nya köpcentrumet Kongahälla Center och med närheten till nya resecentrum som förenklar pendling till Göteborg och gör det enklare att bo utan egenägd bil, berättar Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern.

Med Riksbyggens projekt i Kongahälla tillförs också flera typer av bostäder i området, både ”vanliga” bostadsrätter och seniorbostadsrätter. Allt detta händer just nu:

Brf Vildvinet – inflyttning
Först ut av de tre projekten är Brf Vildvinet. Det första spadtaget för de 81 bostadsrätterna togs i oktober 2016. I dagarna är det den sista inflyttningen i Brf Vildvinet och dags för att rulla ut den röda mattan och välkomna köparna till sina nya bostäder.

Bonum Brf Blåregnet – klart för byggstart
Riksbyggen är den aktör som bygger flest seniorbostadsrätter på marknaden idag. Nu tar Riksbyggen det mycket populära konceptet till Kongahälla med 46 lägenheter i Bonum Brf Blåregnet. Hälften av alla lägenheter är redan sålda vilket gör att det nu är klart att sätta spaden i marken.

Bonum vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

– Det känns väldigt bra att vi nu kan erbjuda det omtyckta Bonum-konceptet till Kungälv. Behovet av bostäder för äldre är stort och med Bonum kan Riksbyggen erbjuda bekväma bostäder med fokus på gemenskap och hushållsnära tjänster, säger Martin Linsten, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Brf Murgrönan – säljstart
Intresset för fler bostäder är fortsatt stort i Kongahälla. Riksbyggen planerar nu att starta försäljningen av 61 bostadsrätter i Brf Murgrönan. De nya bostäderna kommer att ligga mitt emot köpcentrumet Kongahälla Center, som slår upp portarna i mars 2019, och med närhet till det nya resecentrumet som öppnade i april i år. Lägenheterna i Brf Murgrönan är i storlekarna 2-5 rum och kök. Med Riksbyggens Trygghetsfilosofi blir det extra tryggt att göra sitt bostadsköp.

Allt ska genomsyras av hållbarhet
Hållbarhet och långsiktighet är i fokus för Riksbyggen och därför bygger vi energieffektiva hus av hög kvalitet och tar fram lösningar som gör det enklare för de boende att bli mer klimatsmarta. Till exempel ingår fri bilpool under ett år för alla som köper bostad i Kongahälla. Alla Riksbyggens hus med fler än två våningar byggs för att kunna certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Miljöbyggnad utgår från svenska miljömål, byggregler samt bygg- och förvaltningspraxis.

För mer information:
Karin Ekström, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bohus Vänern., 0522-65 44 55.
Martin Linsten, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, 0522-65 44 62.

Bilder