Pressinbjudan: Säljstart för Riksbyggens Brf Lokomotivet i Eskilstuna 2018-10-26, kl 07:45

Pressinbjudan: Säljstart för Riksbyggens Brf Lokomotivet i Eskilstuna

Nu startar Riksbyggen försäljningen av Brf Lokomotivet i den nya stadsdelen Västra Munktellstaden i centrala Eskilstuna. Brf Lokomotivet består av 48 lägenheter med generösa uteplatser/balkonger. Några av lägenheterna har takterasser på upp till 43 kvadratmeter och läget är perfekt med närhet till bland annat badhus, sportaktiviteter, kulturevents, museer och god mat.

De totalt 48 lägenheterna ligger fördelade på två huskroppar i ljusgrått tegel med fyra våningar vardera. Lägenhetsstorlekarna varierar från 35 till 86 kvadratmeter, ett till fyra rum och kök. Intresset för de nya bostädernas är stort, runt 1 000 personer finns i intressekön.

– Brf Lokomotivet får ett mycket vackert läge med närhet till Ekilstunaån. Hållbarhet är viktigt för oss på Riksbyggen och därför bygger vi hus som certifieras med Miljöbyggnad Silver samt skapar en trivsam innergård med gröna ytor, mindre träd och varierad växtlighet, berättar Jeanette Skåhl, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bergslagen.

Alla lägenheter kommer att ha uteplats, balkong eller takterass.

– Uteplatserna är ovanligt stora, 19-37 kvadratmeter. Samma sak gäller takterasserna som varierar mellan 34-43 kvadratmeter. För den som vill kommer det med andra ord att finnas gott om plats för att njuta i solen, härligt umgänge och fina odlingsmöjligheter vilket är ovanligt i ett så centralt läge, säger Jeanette Skåhl.

Inflyttningen är beräknad till hösten 2020. Riksbyggen har, tillsammans med Eskilstuna Kommunfastigheter och RG Förvaltnings AB, fått i uppdrag att utveckla och uppföra totalt 400 nya bostäder i totalt tre etapper i den nya stadsdelen Västra Munktellstaden.

Säljstarten inleds med ett event för alla som står i intressekön den 30 oktober på Hotell Bolinder Munktell i Eskilstuna.

Media är varmt välkomna att delta under eventet!

För mer information:
Jeanette Skåhl, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen Bostad Bergslagen
021-10 32 55
Jeanette.Skahl@riksbyggen.se

Bilder