Pressinbjudan: Taklagsfest på vård- och omsorgsboendet Västanvid i Knislinge 2018-10-15, kl 07:55

Pressinbjudan: Taklagsfest på vård- och omsorgsboendet Västanvid i Knislinge

Nu har takstolarna kommit på plats på vård- och omsorgsboendet Västanvid och detta firas med en sedvanlig taklagsfest. Riksbyggen har tillsammans med Östra Göinge kommun instiftat den kooperativa hyresrättsföreningen Göingebygdens Trygga hem där Västanvid ingår. Sammantaget kommer Västanvid att ha 60 lägenheter när det är fullt utbyggt.

2016 förvärvade Göingebygdens Trygga kommunens boenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult. Anledningen var att skapa en utveckling av de båda boendena. Västanvids första tre avdelningar med 36 lägenheter beräknas stå klara för inflyttning våren 2019. Hela bygget beräknas vara klart i början av 2020 och har då 60 lägenheter fördelade på två våningsplan med tillhörande innergård och moderna lokaler utformade efter de boendes bästa.

Riksbyggen är byggherre för projektet och det första spadtaget för Västanvid togs i november 2017.

– Det är härligt att se hur bygget växt fram och det finns ett stort behov av den här typen av boende för äldre, säger Pelle Persson, projektchef på Riksbyggen.

Med kooperativa hyresrätter kan kommuner säkerställa kvaliteten och långsiktigheten i sin vårdverksamhet och boenden för äldre utan att kostnaderna för fastighetsinvesteringar belastar den kommunala investeringsbudgeten.

Konceptet är bra för de kommuner som vill ha ett alternativ till traditionellt, kommunalt fastighetsförvaltande, men samtidigt möta ett ökande vård- och omsorgsbehov. I en Kooperativ hyresrättsförening med Riksbyggens upplägg är medlemsavgiften bara 100 kronor för de boende.

Media är varmt välkomna att delta under taklagsfesten!

Tid: Torsdag 18 oktober kl. 11.30-13.00
Plats: Västanvid, Föreningsgatan 14, Knislinge

För mer information kontakta:
Pelle Persson, projektchef Riksbyggen, 042-18 66 24, 0706-59 07 05
pelle.persson@riksbyggen.se

Bilder