Riksbyggen populärast bland unga högskoleingenjörer inom fastighetsförvaltning 2018-10-08, kl 07:50

Riksbyggen populärast bland unga högskoleingenjörer inom fastighetsförvaltning

Inom fastighetsförvaltning är Riksbyggen, för andra året i rad, det företag som unga högskoleingenjörer helst vill arbeta på. Det visar Universums årliga undersökning KarriärBarometern, som besvarats av över 19 432 yrkesverksamma akademiker som deltagit i undersökningen och röstat fram Sveriges mest attraktiva arbetsgivare.

– Riksbyggen har en tydlig värdegrund, tar ett stort samhällsansvar och ligger långt framme när det hållbarhetsfrågorna. Hos en stor arbetsgivare som Riksbyggen finns också många olika typer av jobb och goda möjligheter till vidareutveckling. Detta sammantaget är förmodligen svaret på varför så många vill arbeta hos oss, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Varje år rankar landets Young Professionals Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i undersökningen KarriärBarometern. KarriärBarometern är en heltäckande Professional-undersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har över 19 000 Professionals deltagit i undersökningen.

I undersökningen ingår personer som har arbetat 1-8 år efter examen.

Inom Riksbyggens fastighetsförvaltning finns många både roliga, annorlunda och utmanande jobb, från att ta hand om driften av byggnaderna på Ölands södra udde vid Långe Jans fyr till stora ombyggnadsprojekt.

Exempel:

Ovanligt uppdrag: Utsättning av 4 300 grönfläckiga paddor på Öland

Riksbyggen får slottsuppdrag i Gävle av Statens Fastighetsverk

Riksbyggen tecknar ombyggnadsprojekt om 260 mkr i Göteborg

Brf Umeåhus nr 11 byggde åtta nya lägenheter – alla sålda!

Storförening i Falkenberg minskar energianvändningen med 56 procent

För mer information:
Karin Goddard, HR-chef Riksbyggen, 08-698 41 47.

Bilder