Invigning av Mölndals Galleria – Riksbyggen på plats! 2018-09-24, kl 07:50

Invigning av Mölndals Galleria – Riksbyggen på plats!

Det händer stora saker i Mölndals innerstad. 27 september invigs nya Mölndals Galleria med 70 butiker och den 4 oktober har Riksbyggen premiärvisning för sina bostäder som byggs ovanpå gallerian. Riksbyggen uppför bostäder i tre projekt med olika typer av lägenheter så att alla kan hitta en bostad som passar sina behov i Mölndals bästa läge.

Redan i augusti började inflyttningen i Brf Tigeröga, ett av de tre Riksbyggen-projekten i Mölndals innerstad. Bostäderna som Riksbyggen skapar ovanpå Mölndals Galleria är något unikt med direkt närhet till butiker, service och pendlingsmöjligheter.

– Det är bara att ta hissen ner till butikerna. Samtidigt skapar vi en grön oas ovanpå gallerian som de boende kan njuta av och vi bygger bostäder där hållbarhet funnits med i hela processen, säger Bodil Jönsson, sälj-och marknadsansvarig Riksbyggen Storgöteborg.

Riksbyggens satsning innefattar tre bostadsrättsföreningar som har anpassats efter olika målgruppers behov. Försäljningen pågår i samtliga tre projekt.

Brf Tigeröga – 26 mindre lägenheter enligt Riksbyggen StegEtt-koncept. Inflyttning startade i mitten av augusti.

Bonum Brf Rosenrot – 50 bostäder för hushåll där minst en person fyllt 55 år, inflyttning under fjärde kvartalet 2018.

Brf Grandalia – 69 lägenheter storlekarna 1-4 rum och kök, inflyttning under första kvartalet 2019.

Alla boende får tillgång till den privata, upphöjda innergården. Den ligger fyra våningar upp ovanpå själva gallerian och bara de boende i de tre bostadsrättsföreningarna har tillgång till gården. På den gemensamma och lummiga innergården finns till exempel grillplats och en väl tilltagen terrass.

Gratis bilpool i fem år!
I varje Riksbyggenprojekt är hållbarhetsfrågorna centrala. Till exempel vill Riksbyggen underlätta för ett boende utan egen bil. För boende i de tre bostadsrättsföreningarna ingår ett gratis femårigt medlemskap i bilpoolen Sunfleet.

Invigningen av Mölndals Galleria är lördagen den 27 september och representanter för Riksbyggen kommer att vara på plats under invigningshelgen. Premiärvisningen av Riksbyggens bostäder sker torsdagen de 4 oktober, klockan 16.00-19.00.

Media är varmt välkomna att delta!

För mer information:
Bodil Jönsson, sälj-och marknadsansvarig Riksbyggen Storgöteborg, 031-704 56 04.

Bilder