Vinnande bidrag till musikvideon ”Live is life” är nu utsedda 2018-09-17, kl 08:15

Vinnande bidrag till musikvideon ”Live is life” är nu utsedda

När Riksbyggen skulle göra en musikvideo till klassiska hiten Live is life, som i Riksbyggens version sjungs av artisten Ness Hakin, arrangerades en tävling där svenska folket ombads bidra med filmer från sin verklighet. Bidragen strömmade in och nu är musikvideon klar.

Tävlingen genomfördes på Instagram där tävlingsdeltagarna fick ladda upp sina bidrag. Det blev en musikvideo med ärliga och ofiltrerade bilder som kanske inte är så vanliga på Instagram men som är innerliga och varma och framför allt – direkt från verkligheten.

Kolla på musikvideon

–Vi fick in över 500 bidrag och det var ett roligt men utmanande arbete att utse de tio vinnarna. Musikvideon är en del av Riksbyggens nya reklamkoncept ”Välkommen verkligheten” så det kändes givet att spegla vanliga människors verklighet istället för att arbeta med skådespelare i musikvideon, säger Isabel Lechte, strategisk marknadskommunikatör på Riksbyggen som tillsammans med byrån Scholz & Friends tagit fram musikvideon.

Reklamkonceptet ”Välkommen verkligheten” lanserades i april i år och har rullat ut brett både i TV, digitala plattformar samt i dags- och affärspress.

– Låten Live is life som vi använder i våra reklamfilmer har fått mycket uppmärksamhet, folk bara älskar den. Det gjorde att vi först bestämde oss för att göra en fullängdsversion som sedan i juni finns på Spotify och nu även en musikvideo. Målsättningen med det nya konceptet är att med känsla för våra kunders vardag och verklighet lyfta vad Riksbyggen står för och visa att vi skapar attraktiva och hållbara boendemiljöer för alla, berättar Isabel.

Riksbyggen är ett kooperativt företag och har sedan starten 1940 haft ett tydligt samhällsuppdrag att vara med och lösa utmaningarna på bostadsmarknaden. Uppdraget handlar både om att bygga fler bostäder, både hyres- och bostadsrätter, och att sedan ta hand om husen och boendemiljön på hållbara sätt. Riksbyggen tar hand om bostäder som ungefär en halv miljon människor bor i.

För mer information:
Isabel Lechte, strategisk marknadskommunikatör, 070-322 51 21

Bilder