Pressinbjudan: Spana in utsikten från Brf Blicken i Haninge 2018-09-07, kl 07:45

Pressinbjudan: Spana in utsikten från Brf Blicken i Haninge

Nu är det dags för de första köparna att flytta in i de 85 bostadsrätterna i Riksbyggens 18 våningar höga Brf Blicken i Haninge. Innan dess bjuder Riksbyggen in till en specialvisning av vår visningslägenhet, med möjlighet att njuta av utsikten från takterrassen. Visningen äger rum tisdagen den 11 september kl. 11-12.30.

Nya Haningeterrassen växer fram till en levande stadsdel med cirka 600 bostäder, biograf, butiker, restauranger samt en ny modern bussterminal. I april 2016 togs det första spadtaget för områdets första hus, Brf Blicken, som är 18 våningar högt med storslagen utsikt.

– Riksbyggen arbetar långsiktigt med att bygga nya bostäder med fokus på hållbarhet för att minska bostadsbristen. Det är fantastiskt roligt att vi nu kan börja inflyttningen i Brf Blicken som är startskottet för ett stort antal nya bostäder på Haningeterrassen, säger Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för marknadsområde Söderort på Riksbyggen.

Ett exempel på hållbarhetsarbetet i Brf Blicken är att Riksbyggen tillsammans med Vinnova och KTH driver forskningsprojektet "Innovativ parkering" för att kunna minska bilberoendet och därmed även antalet p-platser. Kommunen har ställt krav på att det maximalt får byggas 0,5 p-plats per lägenhet i Brf Blicken.

– På Riksbyggen bestämde vi oss för att se om det går att bygga än färre p-platser men med bibehållen kvalitet för de boende. Därför inledde vi ett forskningsprojekt för att kartlägga de boendes resvanor och ta fram smarta lösningar för att underlätta en vardag utan egen bil, till exempel genom bil- och cykelpool, berättar Veronica Persson.

Riksbyggens vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2025. Byggandet av Brf Blicken en viktig del i hela satsningen i Söderort och ett led i att öka Riksbyggens produktion av bostäder i hela Stockholmsregionen.

Media är varmt välkomna att delta under visningen!

Då enklare lunch serveras är vi tacksamma om ni anmäler närvaro i förväg. Föranmälan görs till veronica.persson@riksbyggen.se

Var: Brf Blicken, Nynäsvägen 84, 16tr, Haningeterassen
När: 11 september klockan 11.00-12.30

För mer information:
Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för marknadsområde Söderort på Riksbyggen, tel: 08-553 635 32.

Bilder