Pressinbjudan: Första spadtaget för 132 nya hyresrätter vid Maria station i Helsingborg 2018-08-16, kl 07:35

Pressinbjudan: Första spadtaget för 132 nya hyresrätter vid Maria station i Helsingborg

I kvarteret Guldgubben uppför Riksbyggen 95 hyresrätter och Hyléns Fastighetsförvaltning 37 hyresrätter i ett mycket bra läge med närhet till Maria station i Helsingborg. Det första spadtaget tas av Christian Orsing, stadsbyggnadsnämndens ordförande, Leif Linde, vd Riksbyggen, Bengt Hylén, Hyléns Fastighetsförvaltning och Christer Dahlén, Byggmästarn i Skåne.

Riksbyggen och Hyléns Fastighetsförvaltning tar ett gemensamt spadtag för sin respektive projekt.

– Det finns ett stort behov av fler hyresrätter och på Riksbyggen har vi därför tagit beslut om att dubbla produktionstakten av hyresrätter. Det är därför mycket glädjande att vi nu inom loppet av några månader kan byggstartarta två hyresrättsprojekt i Helsingborg, säger Leif Linde, vd Riksbyggen.

– Detta blir det tredje hyresrättsprojektet Hyléns startar under de tre senaste åren. Vi är glada över att vara en del av Helsingborgs stadsutveckling och kunna medverka till att bygga attraktiva hyresbostäder, säger Anders Hylén, Hyléns Fastighetsförvaltning.

I juni tog Riksbyggen första spadtaget för 188 hyresrätter i Miatorp i Helsingborg. I kvarteret Guldgubben 1 kommer Riksbyggen att uppföra 95 lägenheter i storlekarna 35-84 kvm (fördelat på 1 r o k upp till 4 r o k).

Inflyttningen är planerad till 1:a kvartalet 2020.

Förra året förvärvade Riksbyggen 582 hyresrätter på Dalhem i Helsingborg och tar med med de två nya projekten vid Maria station och Miatorp ytterligare ett steg som hyresrättsaktör i Helsingborg. Riksbyggen bygger också bostadsrätter kontinuerligt och tog i maj första spadtaget för 46 bostadsrätter i Oceanhamnen. Riksbyggen har en omfattande förvaltningsverksamhet i Helsingborg med fastighetsförvaltning av hyres- och bostadsrätter samt offentliga och kommersiella lokaler.

Media är varmt välkomna att delta vid det första spadtaget!

Dag och tid: 22 augusti klockan 11.30
Var: Maria stationsgata 41-43 , Helsingborg

Fakta kvarteret Guldgubben 1 och 2:
Antal bostäder: 95 hyreslägenheter, 35-84 kvm (Riksbyggen)
Antal bostäder: 37 hyreslägenheter, 35-84 kvm (Hyléns)
Planerad inflyttning: Kvartal 1, 2020
Byggherre, Guldgubben 1: Riksbyggen
Byggherre, Guldgubben 2: Hyléns
Totalentreprenör: Byggmästar´n i Skåne AB
Arkitekt: Arne Jönsson, Arkitektlaget AB

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Riksbyggen Affärsområde Fastigheter, tel 070-217 47 21
Anders Hylén, Hyléns Fastighetsförvaltning, tel 0733-37 40 15

Bilder