Live is life – succé för Riksbyggens kampanj ”Välkommen verkligheten” 2018-06-29, kl 08:00

Live is life – succé för Riksbyggens kampanj ”Välkommen verkligheten”

Sommarhiten Live is life spelas flitigt på radiostationerna och används ofta i idrottssammanhang. Riksbyggen har producerat en ny version av Live is life som används till kampanjen ”Välkommen verkligheten” med artisten Ness Hakin som sångerska. Musiken till kampanjen har fått stor uppmärksamhet och nu lanseras den på Spotify.

– Direkt efter att kampanjen ”Välkommen verkligheten” startade i början av april hörde jättemånga människor av sig och bara älskade nya Live is life, som ursprungligen bara fanns i en som längst 45 sekunder lång version anpassad för reklamfilmerna. Vi bestämde oss för att göra en fullängdare och nu är den färdig för lansering, precis lagom till sommaren, säger Annika Bagge, marknadschef på Riksbyggen.

Till kampanjsajten

Nu har arbetet startat med att göra en video till låten. Och materialet till videon hämtas förstås från verkligheten.

– Vi startar nu en tävling i sociala medier där vi ber folk att skicka in sina bidrag från sin verklighet. Riksbyggen bygger både nya bostäder och förvaltar bostäder som över en halv miljon människor bor i och det är deras verklighet vi vill skildra i vår kampanj, säger Annika Bagge.

Till Instagram

Riksbyggens nya reklamkoncept ”Välkommen verkligheten” har tagits fram av Scholz & Friends och rullade ut brett både i TV, digitala plattformar samt i dags- och affärspress.

– Målsättningen är att vi med mer känsla än tidigare ska lyfta vad Riksbyggen står för och att vi skapar attraktiva och hållbara boendemiljöer för alla. Konceptet har fått ett mycket bra mottagande och vi har fått ett dubbelt så stort genomslag som tidigare utan att öka investeringarna, säger Britta von Schoultz, kommunikationschef på Riksbyggen.

För mer information:
Annika Bagge, marknadschef på Riksbyggen, 08-553 63 517
Annika.bagge@riksbyggen.se
Britta von Schoultz, kommunikationschef på Riksbyggen 08-698 42 48
Britta.VonSchoultz@riksbyggen.se

Bilder