Susanne Lindh blir vd för Förvaltning i Östersund AB, fd Agenta Förvaltning AB 2018-06-01, kl 07:50

Susanne Lindh blir vd för Förvaltning i Östersund AB, fd Agenta Förvaltning AB

Riksbyggen förvärvade tidigare i år Agenta Förvaltning AB, numera namnändrat till Förvaltning i Östersund AB. Från 1 juni tillträder Susanne Lindh, affärs- och leveranschef på Riksbyggen, som ny vd för företaget.

– Det ska bli mycket spännande att få leda den fina verksamhet som finns inom Förvaltning i Östersund AB. Det innebär bland annat att utveckla arbetet med ekonomisk förvaltning på distans, ett viktigt komplement till den ekonomiska förvaltning av bostadsrättsföreningar och andra fastighetsägare som Riksbyggen sedan tidigare driver, säger Susanne Lindh.

Förvaltning i Östersund AB har sitt huvudkontor i Östersund och verksamheten är i första hand koncentrerad till ekonomisk förvaltning på distans av cirka 450 bostadsrättsföreningar. Av dessa 450 föreningar finns cirka 95 procent i Stockholm. Sammanlagt har Förvaltning i Östersund AB 40 anställda och drivs som ett dotterbolag till Riksbyggen.

Riksbyggen är en av Sveriges största fastighetsförvaltare som fram till dags datum förvaltar cirka 200 000 bostadsrätter i 4 079 bostadsrättsföreningar och cirka 100 000 hyresrätter samt kommersiella/offentliga lokaler. Tidigare har Riksbyggen även förvärvat ISS Fastighetsägare och Storsjö Förvaltning.

För mer information:
Susanne Lindh, affärs- och leveranschef på Riksbyggen och vd Förvaltning i Östersund AB, 0702-79 97 25

Bilder