Pressinbjudan: Första spadtaget för 188 hyresrätter med Helsingborgs bästa utsikt 2018-06-04, kl 07:45

Pressinbjudan: Första spadtaget för 188 hyresrätter med Helsingborgs bästa utsikt

Nu är det byggstart för första etappen med 188 hyresrätter i kvarteret Triangeln i Helsingborg som ska bli ett helt nytt bostadsområde med 600-700 bostäder. Det första spadtaget tas av Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg (M), Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen och Kenneth Andersson, vd för BAB Byggtjänst.

Så sent som i förra veckan hade Riksbyggen ett första spadtag för Brf Oceankajen i centrala Helsingborg. Den 7 juni är det dags för ytterligare en byggstart i Helsingborg.

– Det är mycket glädjande att vi nu kan starta ännu ett nytt bostadsprojekt i Helsingborg som är en viktig stad för Riksbyggen. Nu lägger vi grunden för ett nytt bostadsområde och med ett rejält tillskott av nya hyresrätter vill vi vara med och bidra till Helsingborgs tillväxt, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Kvarteret Triangeln ligger i stadsdelen Miatorp, mellan Helsingborgs centrum och Råå. Det är ett mycket spännande läge och de två sjuttonvåningshusen är utformade så att de flesta lägenheter har en fantastisk utsikt över sundet. Projektet har en modern och spännade arkitektur. Det är också nära till centrala Helsingborg, Råå och havet. Kommunikationerna är goda med närhet till Västkustbanan, Ramlösa station och E6:an. Lägenheterna i den första etappen kommer att vara i storlekarna 1-4 rum och kök.

Förra året förvärvade Riksbyggen 582 hyresrätter på Dalhem i Helsingborg och tar med utbyggnaden av kvarteret Triangeln ytterligare ett steg som hyresrättsaktör i Helsingborg. Riksbyggen bygger också bostadsrätter kontinuerligt och har en omfattande förvaltningsverksamhet i Helsingborg med fastighetsförvaltning av hyres- och bostadsrätter samt offentliga och kommersiella lokaler.

Media är varmt välkomna att delta under första spadtaget!

Var: Skogsgatan 30, Helsingborg

När: 7 juni kl 14.30

Fakta kvarteret Triangeln etapp 1:

Antal bostäder: 188 hyreslägenheter, 30-130 kvm i två 17-våningshus
Planerad inflyttning: Oktober/November år 2020
Bygherre: Riksbyggen
Totalentreprenör: BAB Byggtjänst
Arkitekt: FOJAB Arkitekter genom Joachim Lundquist

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Riksbyggen Affärsområde Fastigheter, tel 070-217 47 21

Bilder