Pressinbjudan: Seminarium i Haninge om framtidens seniorbostäder 2018-05-30, kl 07:45

Pressinbjudan: Seminarium i Haninge om framtidens seniorbostäder

Framtiden ställer krav på att seniorboenden är utformade så att de boende kan bo tryggt och bekvämt i många år, även om livet förändras på vägen. Riksbyggen bjuder nu in till ett samtal om framtidens seniorbostäder med bland andra kommunstyrelsens ordförande Meeri Wasberg (S) och Sven Gustafsson (M), 2:e v ordförande Stadsbyggnadsnämnden i Haninge Kommun.

Seminariet äger rum den 31 maj i Haninge kulturhus.

– Fler seniorbostäder är en otroligt viktig samhällsfråga som vi arbetat hårt med på Riksbyggen under de senaste åren och vi arbetar ständigt med att utveckla våra boendekoncept för äldre, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig för Bonum på Riksbyggen och som arrangerar seminariet.

Riksbyggen är idag den ledande aktören när det gäller att bygga seniorbostadsrätter med sitt Bonum-koncept. Den första skissen till Bonum-konceptet ritades 2006 och den första inflyttningen i Brf Bryggan i Sundbyberg skedde i januari 2012. Riksbyggens Bonum-koncept vänder sig till hushåll där minst en person är över 55 år.

Riksbyggen skapar i samarbete med kommuner också vård och omsorgsbostäder samt trygghetsboenden för äldre i form av kooperativ hyresrättsförening. Det finns många fördelar med kooperativ hyresrätt som boendeform, både för de boende och för kommunen.

Samtalsledare gör dagen är Lennart Persson, journalist, nyhetsankare och programledare i TV. Se mer detaljerat program här

Media är varmt välkomna att delta!

Var: Haninge kulturhus
När: 31 maj klockan 12.00-13.00

För mer information:
Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig för Bonum på Riksbyggen Bostad 08-553 635 88.

Bilder