Samverkansavtal klart för omvandlingen av det gamla Polishuset på Davidshall 2018-05-28, kl 13:00

Samverkansavtal klart för omvandlingen av det gamla Polishuset på Davidshall

Riksbyggen kommer att omvandla det gamla Polishuset på Davidshall i centrala Malmö till 122 unika lägenheter med säljstart för Brf Neo Davidshall under hösten 2018. Nu har Riksbyggen tecknat samverkansavtal BAB Byggtjänst för genomförande av projektet.

– Vi vill skapa lägenheter utöver det vanliga på Davidshall. Det kommer att bli både helt nya och yteffektiva lägenheter blandat med gamla härliga lägenheter som med dagens nya byggkrav och stort fokus på hållbarhet blir unika i området, säger Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen.

Till exempel återanvänds gammalt material från Polishuset. Ett hus som redan har levt i 100 år är ett bra hus. Det är ett hus med karaktär. Ett hus alla känner till. Ett hus man vill värna om.

– Det känns väldigt tryggt att kunna knyta till sig en stabil partner som BAB Byggtjänst i ett så viktigt projekt som detta, säger Emil Nilsson.

Riksbyggen bygger för många olika målgrupper i Malmö, både hyres- och bostadsrätter. Från våningar med historiska inslag vid Davidshallstorg, seniorbostäder vid Limhamns Läge till hyresrätter i Sorgenfri och bostäder i olika storlekar i Västra Hamnen.

– De senaste åren har Riksbyggen byggt cirka 350 bostadsrätter och 200 hyresrätter i Malmö och vi kommer att fortsatt hålla en hög byggtakt, säger Ulrika Nyström, regionchef för Riksbyggens affärsområde Bostad Syd.

För mer information:
Emil Nilsson, projektledare på Riksbyggen, 040- 10 94 65
Ulrika Nyström, regionchef på Riksbyggens affärsområde Bostad Syd, 0730-89 53 50
Stefan Rosenlöf, regionchef BAB Byggtjänst, 040 - 642 59 00

Bilder