Riksbyggen förvärvar fastighet i Rosenlund, Jönköping 2018-05-23, kl 07:45

Riksbyggen förvärvar fastighet i Rosenlund, Jönköping

Genom att förvärva del av fastigheten Vårdaren 8 planerar nu Riksbyggen för 200-250 lägenheter i området Rosenlund i Jönköping. Planen är att majoriteten av de nya bostäderna blir bostadsrätter och en mindre andel blir hyresrätter. Säljare är Bostadsbyggen AB.

– Jönköping är en expansiv ort och Riksbyggen vill som långsiktig samhällsutvecklare vara med och bidra till kommunens tillväxt. Riksbyggen har under lång tid byggt nya bostäder i Jönköping och vi ser en fortsatt stark efterfrågan på fler nya bostäder, säger Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

– Det här är en affär som är mycket bra för båda parter. Affären möjliggör för Bostadsbyggen att bygga studentlägenheter, enligt ägarnas önskemål. Region Jönköpings Län i samarbete med Linköpings Universitet startar en läkarutbildning i Jönköping våren 2019 vilket ökar behovet av fler lägenheter för studenter. Nu öppnas möjligheten att uppföra cirka 50 mindre lägenheter, säger Arnold Carlzon, styrelseordförande i Bostadsbyggen i Jönköping AB.

Arbetet med detaljplan för de nya bostäderna beräknas komma igång under 2019. Rosenlund är ett attraktivt område i Jönköping med närhet både till Vättern och till kommunikationer.

– Det finns tydliga ambitioner från kommunens sida att Rosenlund ska växa och det ligger helt linje med Riksbyggens planer för Jönköping, säger Tommy Prissberg.

För mer information:
Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad, 033-202561
Arnold Carlzon styrelseordförande i Bostadsbyggen i Jönköping AB, 070-522 66 96
Bengt Törnqvist, vd Bostadsbyggen i Jönköping AB, 072-249 79 30

Bilder