Stort intresse för Riksbyggens seniorbostäder i Sigtuna 2018-04-18, kl 07:55

Stort intresse för Riksbyggens seniorbostäder i Sigtuna

Riksbyggen startar nu försäljningen av 40 seniorbostadsrätter i Bonum Brf Trollberget i Sigtuna. Flera hundra intresseanmälningar har kommit in före säljstarten.

I Sigtuna planerar nu Riksbyggen för 40 nya seniorbostäder. Kvarteret Trollberget ligger mellan Brf Trollbacken och det planerade området Sigtuna stadsängar, som kommer att karaktäriseras av småskalig kvartersbebyggelse med stadskaraktär. Trollberget är format som en hästsko, med en grön gård som öppnar sig mot söder och Trollbacken.

– Det stora antalet intresseanmälningar som kommit in visar tydligt att det finns ett stort behov av fler lättskötta bostäder anpassade för den äldre målgruppen i Sigtuna, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen.

Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och riktar sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år. Lägenheterna i Brf Trollberget är fördelade på två till fyra rum och kök med inglasad balkong, terrass eller uteplats..

– Bonumkonceptet kombinerar vackra och funktionella bostäder med en utökad service i form av en Bonumvärd och har blivit mycket uppskattat, berättar Stefan Nilsson.

I en Bonumförening har medlemmarna tillgång till en rad olika praktiska tjänster. Det kan handla om allt från blomvattning när man är på semester till montering av hyllor och bärhjälp hem från mataffären. Bonumvärden arrangerar även i samråd med de boende, träffar och sociala aktiviteter för att öka trivseln och gemenskap.

Planerade inflyttning i Brf Trollberget är hösten 2020.

Läs mer om Bonum Brf Trollberget

Alla Riksbyggens nyproduktionsprojekt har stort fokus på hållbarhet, här är några exempel:

All Riksbyggens nyproduktion av flerfamiljsbostäder certifieras enligt Miljöbyggnad

Riksbyggens unika Hållbarhetsverktyg används i varje projekt

Ekonomisk hållbarhet - Trygghetsfilosofin

För mer information:
Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig på Riksbyggen, 08-553 635 88

Bilder