Lyckliga köpare till ettor för 95 000 fick se sina lägenheter 2018-04-05, kl 07:55

Lyckliga köpare till ettor för 95 000 fick se sina lägenheter

Nyligen arrangerade Riksbyggen en visning av de ungdomsettor i Brf Viva, Göteborg, som sålts för 95 000 kronor. Till var och en av de sex bostadsrätterna har det varit cirka 400 intressenter och köparna fick nu chansen att komma in på bygget och titta på sina lägenheter som är under produktion.


Bygget av Brf Viva pågår för fullt just nu. Huskropparna är resta och man nu börja ana hur de nya bostäderna kommer att bli, trots att det bara är råbetong och all inredning fortfarande saknas.

– Det här är en dröm, tänk att detta ska bli min alldeles egen lägenhet, säger Maria Olsson, som är en av köparna.

Se film från visningen

Ungdomslägenheterna blir fullvärdiga bostadsrätter och säljs för 95 000 kronor. Övriga bostadsrätter i föreningen, som säljstartades under 2016, säljs under ”vanliga villkor”. De sex lägenheterna får köpas av personer mellan 18 – 30 år och har alltså en mycket låg insats men får en högre månadsavgift per kvadratmeter jämfört med de som köpt en traditionell bostadsrätt i föreningen. Bland de intressenter som uppfyllde kriterierna valdes slutligen köparna ut via ett slumpmässigt urval.

– Våra unga köpare är personer som bland annat jobbar inom handel, i serviceyrken och jobbar extra samtidigt som de studerar. De flesta av dem bor antingen fortfarande kvar hemma eller är inneboende alternativt delar lägenheter med andra. Så detta blir deras första riktiga, egna boende vilket känns fantastiskt roligt, säger Michael Ekberg, regionchef på Riksbyggen Bostad Väst.

Forskning inom Positive Footprint Housing, PFH, ligger till grund för Brf Viva. PFH är tvärvetenskaplig forskning för helhetstänkande kring innovativ hållbar bostads- och stadsutveckling. Projektet ska resultera i ökad miljömässig, social och ekonomisk hållbarhet där vunna insikter och lärdomar får sin första praktiska tillämpning i Brf Viva. Projektet är initierat av Riksbyggen i samverkan med bland andra Johanneberg Science Park, Chalmers, Göteborgs universitet, Göteborg Energi, Göteborgs Stad och RISE, Research Institutes of Sweden.

För mer information, kontakta gärna:
Martin Lundblad, sälj- och marknadsansvarig, Riksbyggen Bostad i Göteborg, 031-704 56 12
Mikael Ahlén, marknadsområdeschef Riksbyggen Bostad, Göteborg, 031-704 68 63

Bilder