Nu öppnar Riksbyggen cykelpoolen i Haninge för säsongen! 2018-04-10, kl 07:50

Nu öppnar Riksbyggen cykelpoolen i Haninge för säsongen!

Den 16 april slår Riksbyggen och Biblioteket i Handen åter upp dörrarna till cykelpoolen på Poseidons torg i Haninge. Alla som vill kan gratis låna en cykel via sitt bibliotekskort, fem vuxencyklar, två barncyklar och lådcykel finns till förfogande.

I september flyttar de första köparna in i Brf Blicken, det ståtliga huset mitt på Haningeterrassen, som just nu håller på att färdigställas. Brf Blicken blir först ut med inflyttning på det nya området Haningeterrassen, som får drygt 600 nya bostäder, biograf, butiker och restauranger. Brf Blicken är en del i Riksbyggens pilotprojekt ”Innovativ parkering”, som går ut på att underlätta för människor att bo och leva utan egen bil. Samtidigt driver Haninge kommun sedan en tid ett projekt som undersöker kopplingen mellan jämställdhet och cykling i Haninge. Det heter ”Orten i rörelse: jämställdhet och cykling”.

– Riksbyggens projekt ”Innovativ parkering” och Haninge kommuns projekt om jämställdhet och cykling går hand i hand. Samarbetet med Haninge kommun om en cykelpool är ett bra exempel hur Riksbyggen som en långsiktig samhällsutvecklare kan bidra till mer hållbara boendemiljöer, säger Therese Berg, hållbarhetschef på Riksbyggen.

Cykelpoolen i Haninge startades under 2016 och öppnar nu återigen för säsongen. Man lånar en cykel genom att gå in på biblioteket i Handen, som ligger i Haninge kulturhus, och registrera lånet med lånekortet. Det går snabbt att registrera ett nytt lånekort om man inte har något sedan tidigare.

– Cykelpoolen blev en succé och nu ser vi fram emot den kommande säsongen. Intresset att låna cyklar kommer både från barnfamiljer, ungdomar, förskolor och fritidshem. Säsongen 2017 lånades cyklarna även ut till kommunens cykelskola för nyanlända, vilket var väldigt roligt säger, Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Stockholm Söderort på Riksbyggen.

Riksbyggens vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2025. Byggandet av Brf Blicken en viktig del i hela satsningen i Söderort och ett led i att öka Riksbyggens produktion av bostäder i hela Stockholmsregionen.

Fler exempel på Riksbyggen hållbarhetsarbete:

All Riksbyggens nyproduktion av flerfamiljbostäder certifieras enligt Miljöbyggnad

Riksbyggens unika Hållbarhetsverktyg används i varje projekt

Riksbyggen antar tre utmaningar för ett fossilfritt Sverige

För mer information:

Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Stockholm Söderort på Riksbyggen, tel: 076-208 20 90.
Therese Berg, hållbarhetschef Riksbyggen, tel 073-908 78 98.

Bilder