Riksbyggen branschbäst bland högskole- och civilingenjörer för andra året i rad 2018-03-22, kl 10:15

Riksbyggen branschbäst bland högskole- och civilingenjörer för andra året i rad

Studenter som läser till högskole- och civilingenjör vill helst arbeta på Riksbyggen inom fastighetsförvaltningsbranschen. Det visar Universums årliga undersökning Företagsbarometern, som besvarats av över 22 000 studenter.

– Det är mycket glädjande att Riksbyggen befäster sin popularitet bland blivande högskole- och civilingenjörer. Riksbyggens fastighetsförvaltning har växt kraftigt de senaste åren och hållbarhetsfrågorna är centrala hos oss vilket lockar många unga studenter, säger Karin Goddard, HR-chef på Riksbyggen.

Varje år rankar landets studenter Sveriges mest attraktiva arbetsgivare i undersökningen Företagsbarometern. Företagsbarometer är en heltäckande undersökning om karriär, arbetsliv och framtid. I år har över 22 000 studenter deltagit i undersökningen.

I undersökningen ingår alla studenter, i samtliga årskullar, på Universitet/Högskolor som har ett högskole- och/eller civilingenjörsprogram inskrivet. Resultatet av undersökningen blev offentligt den 22 mars och Riksbyggen har ökat som en attraktiv arbetsgivare. Riksbyggens fastighetsförvaltning har växt både organiskt och genom förvärv. Under senare tid har Riksbyggen bland annat förvärvat ISS Fastighetsägare och Agenta Förvaltning AB.

– Att locka unga och välutbildade personer är oerhört viktigt för Riksbyggens framtids konkurrenskraft. Utvecklingen inom fastighetsförvaltningen går snabbt framåt med ny teknik vilken ställer nya krav på våra medarbetare, säger Maria Sörén, ansvarig för employer branding på Riksbyggen.

För mer information:
Karin Goddard, HR-chef Riksbyggen, 08-698 41 47.

Bilder