Första spadtaget för nya bostäder i Täby park 2018-03-12, kl 13:00

Första spadtaget för nya bostäder i Täby park

Lördagen den 17 mars tas ett gemensamt första spadtag för Täby park. I Täby park ska det både byggas nya bostäder och bli nya arbetsplatser. Riksbyggen är en av aktörerna bakom projektet och i första detaljplanen planerar vi för cirka 400 bostäder, både bostads- och hyresrätter, i Täby park.

– Täby park har ett fantastiskt bra läge och Riksbyggen vill vara med och bidra till Täbys fortsatta utveckling under lång tid framöver. Det känns mycket bra att byggandet av den nya stadsdelen nu kan starta, säger Carl-Henrik Appel, regionchef på Riksbyggen Bostad Stockholm/Uppland/Norr.

Först ut bland Riksbyggens projekt är Brf Cykelverkstaden som kommer att bestå av 105 kvadratsmarta 1:or och 2:or. Brf Cykelverkstaden kommer bland annat att få en gemensam takterrass. Det blir även en gemensam gårdsterrass som ligger ovanpå ett cykelhotell med tillhörande verkstad.

Som i alla Riksbyggens bostadsprojekt blir det stort fokus på hållbarhetsfrågorna. Riksbyggen är den aktör som har flest projekt som certifierats med Miljöbyggnad och i varje projekt används vårt unika hållbarhetsverktyg.

Brf Cykelverkstaden beräknas vara klar för inflyttning under slutet av 2020.

Program den 17 mars

13:00 – Invigning
Leif Gripenstam (M), kommunalråd, tar spadtaget med elever från Byängsskolan och markägarna: Täby Park exploatering AB, Skanska, JM, Trygghem och Riksbyggen.

13:30 – Promenad
Promenad till platsen där en ceremoni kommer att hållas för höstens namntävling.

13:45 – Vinnaren av namntävlingen koras
Den person som skickade in det vinnande förslag som nu ger namn åt ett av torgen i Täby park gratuleras.

Riksbyggen kommer att finnas på plats och berättar mer om Brf Cykelverkstaden och kommande byggnation i Täby park.

För mer information:
Johan Nyman, projektchef från Riksbyggen för Täby Park, tel: 072-585 54 48

Bilder