Klart för byggstart för Brf Viktoriastrand i Skellefteå 2018-02-16, kl 07:45

Klart för byggstart för Brf Viktoriastrand i Skellefteå

Direkt från säljstarten den 5 december har det varit stor efterfrågan på Riksbyggens lägenheter i Brf Viktoriastrand. 29 av de 39 bostadsrätterna är redan sålda vilket innebär att det nu finns klartecken att starta bygget.

– Den snabba försäljningen visar tydligt vilket stort behov som finns av fler nya bostäder i Skellefteå och att Riksbyggen har ett erbjudande som många uppskattar. Nu ser vi fram emot att sätta spaden i marken och bygga fina lägenheter i ett projekt med hållbarhetsfrågorna i fokus, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i norra Sverige.

När försäljningen startade i december förra året kom över 300 personer till informationsmötet om den första etappen som Riksbyggen kommer att uppföra på Strömsör.

– För att möta upp den stora efterfrågan planerar vi för att tidigarelägga säljstarten för nästa etapp i området. Redan till sommaren kan det bli aktuellt med försäljningen där, säger Jonas Lundmark, projektchef på Riksbyggen.

Entreprenör till Brf Viktoriastrand blir NCC.

– Vi på Riksbyggen tror på långsiktighet och samverkan och det gör det extra roligt att vi nu har landat en samverkan med NCC som inte bara gäller den första etappen på Strömsör, utan även för de kommande två etapperna, säger Jonas Lundmark, projektchef på Riksbyggen.

Brf Viktoriastrand ligger ett stenkast från älven, ger dig inte bara närhet till vattnet utan är bara en kort promenad från centrum. I första etappen bygger Riksbyggen lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. Husen blir mellan fem och tre våningar höga. Alla lägenheter får en öppen och ljus planlösning, minst en inglasad balkong, parkettgolv, kakel och klinker.

Sammanlagt räknar Riksbyggen med att bygga cirka 100 bostadsrätter i Strömsör.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507

Bilder