Pressinbjudan: Officiell invigning av Brf Slätpricken på Lillåudden 2018-02-08, kl 07:55

Pressinbjudan: Officiell invigning av Brf Slätpricken på Lillåudden

I augusti 2016 togs det första spadtaget för de 90 bostadsrätterna i Brf Slätpricken. Nu är det dags för inflyttning och stor invigning av de nya bostäderna. På plats, precis som vid byggstarten, är Västmanlands landshövding Minoo Akhtarzand.

Den 13 februari klipps bandet till Brf Slätpricken och därmed kan den första inflyttningen till de 90 lägenheterna starta.

– Vi är mycket glada över att kunna välkomna det boende i Brf Slätpricken till sina nya bostadsrätter. Riksbyggen är en av de aktörer som bygger flest nya bostäder i Västerås och vid inflyttningen till ett nytt projekt vill vi fira lite extra, både för de boende men också för att uppmärksamma den samhällsnytta som nya bostäder skapar, säger Elin Sjöstrand Olander, regionchef affärsområde Bostad Öst på Riksbyggen.

Riksbyggen har cirka 600 nya lägenheter på gång i pågående eller planerade projekt i Västerås.

– Vi har en stark tro på Västerås och vi vill med vårt långsiktiga arbetssätt vara med och bidra till stadens utveckling och tillväxt, säger Elin Sjöstrand Olander.

Brf Slätpricken har en stor variation bland bostäderna. Här finns allt från etagelägenheten i markplan, med plats för både uthyrningsdel och ett större hushåll, eller den spatiösa takvåningen med härligt ljusinsläpp, till den mindre enklare boningen med yteffektiva kvadratmeter.

– Som i alla Riksbyggens projekt har det varit stort fokus på hållbarhetsfrågorna i genomförandet av Brf Slätpricken. Inför varje nyproduktionsprojekt använder vi Riksbyggens unika hållbarhetsverktyg. Det innebär att varje projekt målstyrs och kvalitetssäkras på ett transparent sätt när det gäller energi, innemiljö, material, mobilitet, etablering, social hållbarhet och ekosystemtjänster, säger Elin Sjöstrand Olander.

Media är varmt välkomna att delta under invigningsceremonin!

Dag och tid: tisdag 13 februari kl 13.00
Plats: Framför Brf Slätprickens gemensamhetslokal, Lillåkajen 9

För mer information:
Elin Sjöstrand Olander, regionchef affärsområde Bostad Öst, 072-529 3396

Bilder