Riksbyggen får markanvisning i Skövde 2018-01-31, kl 07:45

Riksbyggen får markanvisning i Skövde

Riksbyggen har fått en markanvisning i området Ekedal i Skövde och planerar nu att bygga Bonum Seniorbostäder på platsen. Bonum är Riksbyggens koncept för seniorbostäder och riktar sig till hushåll där minst en person fyllt 55 år.

– Vi är mycket glada över markanvisningen. Det finns en stor efterfrågan på fler seniorbostäder i Skövde och om allt går enligt plan kan bygget startas under vintern 2019/2020, säger Tobias Forslund, projektledare på Riksbyggen Bostad.

Riksbyggens Bonum Seniorboende är marknadsledare när det gäller att bygga seniorbostadsrätter. Att bo i ett Bonum Seniorboende har många fördelar. Föreningens Bonumvärd hjälper till med allt från att vattna blommor till att skruva upp hyllor och andra vardagsärenden. Bonumvärden hjälper även till att planera gemensamma sociala aktiviteter så att de boende i föreningen lär känna varandra.

– Ekedal är ett mycket centralt läge i Skövde med närhet både till kommunikationer och till Boulognersjön och vi planerar nu för ett projekt med stort fokus på hållbarhetsfrågorna, säger Tobias Forslund.

Inför varje nyproduktionsprojekt använder vi Riksbyggens unika hållbarhetsverktyg. Det innebär att varje projekt målstyrs och kvalitetssäkras på ett transparent sätt när det gäller energi, innemiljö, material, mobilitet, etablering, social hållbarhet och ekosystemtjänster.

Riksbyggen räknar med att bygga ungefär 50 seniorbostäder i Ekedal. En första inflyttning kan bli aktuell våren 2020.

För mer information:
Tobias Forslund, projektledare på Riksbyggen, 073-27 51 490

Bilder