Markanvisning för 58 Bonum seniorbostäder på Pålsjö i Helsingborg 2018-01-04, kl 07:55

Markanvisning för 58 Bonum seniorbostäder på Pålsjö i Helsingborg

Bonum, Riksbyggens koncept för seniorboende, har vunnit en markanvisning för 58 seniorbostadsrätter i Helsingborg. Markanvisningen avser fastigheten Kalken 2, Pålsjö i Helsingborg, och byggstarten är planerad till 2018/2019.

Bonum seniorboende har blivit en succé i hela Sverige. Sedan 2013 har 12 Bonumföreningar med sammanlagt cirka 450 seniorbostadsrätter byggts, eller är under produktion, i Skåne. Sett till hela landet är Riksbyggens Bonum-koncept störst i landet på nyproduktion av seniorbostadsrätter. Ungefär 800-900 påbörjade eller planerade Bonum seniorbostäder finns just nu "i pipeline".

– Det finns ett stort behov av fler bostäder anpassade för den äldre målgruppen. Vår målgrupp söker en bostad för en ny tid i livet, med större frihet och en händelserik vardag. Bonum-konceptet kombinerar vackra och funktionella bostäder med en utökad service i form av en Bonumvärd och har blivit mycket uppskattat. Vi är mycket glada över markanvisningen på Pålsjö och ser fram emot att bredda boendealternativen i Helsingborg, säger Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum seniorboende.

Bonum vänder sig till hushåll där minst en person har fyllt 55 år. Bostadsrättsföreningens medlemmar får tillgång till individuellt anpassade tjänster. För den som behöver hjälp med något finns en så kallad Bonumvärd till hands.

– Bonumvärden är lite som gamla dagars vicevärd men med ett mycket större utbud av tjänster. Bonumvärden blir ett känt ansikte som arbetar för trivsel i det gemensamma och bekvämlighet i det privata, berättar Jon Ossler.

I varje projekt är hållbarhetsfrågorna i fokus, till exempel genom Riksbyggens Hållbarhetsverktyg. Projekten målstyrs och kvalitetssäkras på ett transparent sätt när det gäller energi, innemiljö, material, mobilitet, etablering, social hållbarhet, ekosystemtjänster och ekonomisk hållbarhet.

Se film om ekosystemtjänstanalys

– Det är självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Med Bonum seniorboende erbjuder Riksbyggen trygga, inbjudande och praktiska hem där det är möjligt att leva aktivt och bo kvar långt upp i åldrarna, säger Jon Ossler.

Lista över Bonum-projekt i Skåne:
Bonum Brf Alba, Helsingborg, inflyttat 2013
Bonum Brf Lödde Park, Löddeköpinge, inflyttat 2013
Bonum Brf Rödeken, Malmö, inflyttat 2014
Bonum Brf Våghuset, Malmö, inflyttat 2015
Bonum Brf Anemonen, Dalby, inflyttat 2015
Bonum Brf Nafnes gård, Hjärup, inflyttat 2016
Bonum Brf Kungsliljan, Malmö, inflyttat 2017
Bonum Brf Apelgården, Båstad, inflyttat 2017
Bonum Brf Vågmästaren, Malmö, planerad inflyttning 2018
Bonum Brf Ankaret, Malmö, planerad inflyttning 2018
Bonum Brf Aromabacken, Båstad, planerad inflyttning 2018
Bonum Brf Keramikern, Höganäs, planerad inflyttning 2018

För mer information:
Jon Ossler, marknadsområdeschef för Bonum seniorboende, 040-10 94 67

Bilder