Succé för Riksbyggens säljstart i Brf Viktoriastrand i Skellefteå 2017-12-07, kl 07:55

Succé för Riksbyggens säljstart i Brf Viktoriastrand i Skellefteå

I stadsdelen Strömsör i Skellefteå bygger Riksbyggen cirka 100 ljusa och moderna lägenheter i tre etapper. Säljstarten av de 39 lägenheterna i den första etappen kan sammanfattas med ett enda ord: Succé!

– Över 300 personer fanns på plats när vi tidigare i veckan arrangerade ett informationsmöte om de nya bostäderna. Det var verkligen fullt hus och det är mycket glädjande att intresset för våra lägenheter i Strömsör är så stort, säger Lars Lundgren, marknadsområdeschef för Riksbyggen Bostad i norra Sverige.

– Skellefteå är en viktig kugge i vår omfattande satsning på nya bostäder norra Sverige. Vårt erbjudande, som kombinerar nya välplanerade bostäder med en trygg och långsiktig förvaltning, är väldigt slagkraftigt och bevisligen efterfrågat av många, fortsätter Lars.

Brf Viktoriastrand ligger ett stenkast från älven, ger dig inte bara närhet till vattnet utan är bara en kort promenad från centrum. I första etappen bygger Riksbyggen lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. Husen blir mellan fem och tre våningar höga. Alla lägenheter får en öppen och ljus planlösning, minst en inglasad balkong, parkettgolv, kakel och klinker.

Brf Viktoriastrand kommer att genomföras med stort fokus på hållbarhetsfrågorna, som i alla Riksbyggen-projekt.

– Det självklart för oss som kooperativt företag att hållbarhet ska genomsyra allt vi gör. Riksbyggen ligger i framkant vad gäller hållbarhetsfrågorna när vi bygger och utvecklar bostäder, till exempel är all Riksbyggens nyproduktion i flerbostadshus certifierad enligt Miljöbyggnad silver, säger Jonas Lundmark, projektchef på Riksbyggen Bostad Norr.

Inför varje projekt genomförs en ekosystemtjänstanalys av marken med hjälp av Riksbyggens prisbelönta analysverktyg.

Se film om ekosystemtjänster

Fram till den 11 december har intressenterna på sig att göra sina val av lägenhet till den första etappen i Brf Viktoriastrand.

– Många ville teckna på plats redan under informationskvällen. Men vi rekommenderade att de i lugn och ro skulle göra detta hemma, det är trots allt ett stort beslut att köpa en ny bostad, avslutar Jonas.

För mer information:
Lars Lundgren, marknadsområdeschef på Riksbyggen, AO Bostad Norr, 076-83 73 507

Bilder