Riksbyggen väljer Scholz & Friends till ny strategisk varumärkes - och reklambyrå 2017-12-04, kl 08:05

Riksbyggen väljer Scholz & Friends till ny strategisk varumärkes - och reklambyrå

Under de senaste åren har Riksbyggen kraftig ökat både produktionen av bostäder och antalet förvaltade bostadsrättsföreningar. Nu byter Riksbyggen varumärkes - och reklambyrå för att ta nästa steg i varumärkesbygget som en långsiktig samhällsutvecklare med stort fokus på hållbarhetsfrågorna.

– Vi har valt Scholz & Friends som vår nya strategiska byrå för deras breda och djupa kompetens samt deras fokus på rörlig produktion och digital kompetens. Teamet som vi kommer att arbeta med är oerhört erfarna, har ett stort affärsfokus och en utmanande attityd med kreativ höjd, säger Annika Bagge, marknadschef på Riksbyggen.

Alla behöver någonstans att bo. Riksbyggen skapar attraktiva och hållbara boenden för alla genom att bygga, utveckla och förvalta bostads- och hyresrätter. Riksbyggen ägs av sina kunder och runt en halv miljon människor bor i bostäder som vi tar hand om.

– Scholz and Friends kommer att att ansvara för Riksbyggens varumärkeskommunikation, samt en viss del av den taktiska kommunikationen, och ska bidra till att vi når våra mål för varumärkesimage och varumärkesstyrka, säger Annika Bagge.

Riksbyggen har även valt att teckna avtal med ytterligare två byråer för den taktiska kommunikationen. Samarbetet har förnyats med Mecka i Borås och med Futurniture i Stockholm. De nya avtalen innebär en ökad centralisering av Riksbyggens byråsamarbeten för större effekt och ökad kostnadseffektivitet.

– Vi är stolta och ser fram emot samarbetet med Riksbyggen. I dagarna påbörjar vi vårt strategiarbete och det ska bli väldigt spännande att starta resan med att lyfta Riksbyggens redan idag starka varumärke ytterligare en nivå, säger Johan Welander, kundansvarig på Scholz & Friends.

För mer information:
Annika Bagge, marknadschef på Riksbyggen, 08-553 63 517
Annika.bagge@riksbyggen.se

Bilder