Riksbyggen deltar i Skånskt Bostadsforum 2017-11-28, kl 08:30

Riksbyggen deltar i Skånskt Bostadsforum

Den 29 november är det dags för Skånskt Bostadsforum som i år bland annat innefattar anförande av bostadsminister Peter Eriksson med avslutande panelsamtal. I panelen deltar Märta Stenevi (MP) Malmö stad, Björn Abelsson (S) Lunds kommun, Sonny Modig (L) Kristianstads kommun, Mårten Lilja, vice VD Riksbyggen och Catharina Elmsäter-Svärd, VD Sveriges byggindustrier. Moderator för dagen är Riksbyggens hållbarhetschef Therese Berg.

Anförandet av Peter Eriksson och paneldebatten kommer att livestreamas på Riksbyggens Facebooksida. Skånskt Bostadsforum arrangeras av Skånskt bostadsnätverk. Nätverket har initierats av Länsstyrelsen Skåne, Kommunförbundet Skåne och Region Skåne men är en angelägenhet för alla aktörer med intressen i och engagemang för den skånska bostadsmarknaden.

PROGRAM

Moderator: Therese Berg, Riksbyggen

Från 8.30 är registreringen öppen och kaffe med tilltugg finns tillgängligt.

9.00 startar konferensen med att Mätta Ivarsson, ordförande regionala utvecklingsnämnden Region Skåne, Kent Mårtensson, ordförande Kommunförbundet Skåne och Ola Melin, länsöverdirektör på Länsstyrelsen Skåne, hälsar välkomna.

Dagens första kunskapspass problematiserar prognoserna, byggandet och vad vi bygger för framtiden. Utrymme finns för diskussion och frågor från er deltagare. Medverkar gör:

Ted Lindqvist, VD Evidens
Christer Larsson, stadsbyggnadsdirektör Malmö stad
Bengt J Eriksson, bostadsmarknadsanalytiker Boverket
Johan Deremar nationalekonom Sveriges byggindustrier

10.30 tar vi en paus för kaffe och fika.

Det andra kunskapspasset ger oss en fördjupning i dagens behov, värderingar och blickar framåt mot potentiella förändringar som kan komma att krävas. Det kommer finnas möjlighet för er deltagare att ställa frågor. Medverkar gör:

Thomas Fürth, forskningsledare på Kairos future
Linda Jonsson, analytiker på Veidekke, en av författarna till rapporten Sverige - sämst i klassen

12.00 serveras lunch.

Efter lunch klockan 13.00 kommer bostads- och digitaliseringsminister Peter Eriksson och berättar om regeringens bostadspolitik och återkopplar bland annat till regeringens arbete med 22-punktsprogrammet, som var förra årets diskussionstema på skånkst bostadsforum och ger oss en framåtblick inför valet. Ni deltagare ges möjlighet att ställa frågor.

Därefter följer ett samtal mellan Peter Eriksson och de skånska politikerna Märta Stenevi (MP) Malmö stad, Björn Abelsson, (S) Lunds kommun, Sonny Modig, (L) Kristianstads kommun, Mårten Lilja, vice VD Riksbyggen och Catharina Elmsäter-Svärd, VD Sveriges byggindustrier.

14.00 börjar dagens workshopdel för alla er deltagare.

15.00 är det dags för dagens sista kunskapsdel genom ett inspirationspass med Charlotta Szczepanowski, chef för hållbar utveckling på Riksbyggen och utsedd till Influencer of the year. När klockan är 15.30 har vi summerat och kan avsluta dagen.

När: den 29 november, 8.30-15.30
Var: STUDIO meetingpoint i Malmö

För mer information:
Jeanette Skogshus, föreningssamordnare Riksbyggen, 072-20 15 834.

Bilder