Pressinbjudan: Första spadtaget för kvarteret Åsikten Södra i Uppsala 2017-11-16, kl 13:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för kvarteret Åsikten Södra i Uppsala

På tisdag den 21 november är det officiell byggstart för kvarteret Åsikten Södra, 241 bostadsrätter fördelade på tre etapper. Med och tar det första spadtaget är bland andra Erik Pelling, kommunalråd, köpare från de tre etapperna i kvarteret och Roger Yrjas, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Kvarteret Åsikten Södra ligger längs en av Uppsalas finaste gator, Östra Ågatan. Här omvandlar Riksbyggen ett före detta industriområde till ett levande kvarter.

– Uppsala växer och Riksbyggen är glada över att vara med och bidra till kommunens fortsatta tillväxt. Riksbyggen har en lång historik av att bygga bostäder i Uppsala och en omfattande förvaltningsverksamhet i staden och det känns väldigt roligt att vi nu kan starta byggandet av kvarteret Åsikten Södra, säger Roger Yrjas, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad.

Riksbyggen är sedan 1940 en samhällsbyggare och hållbarhetsfrågorna finns med i alla våra processer, från markförvärv till färdiga bostäder och sedan vidare till de boendes vardag när fastighetsförvaltningen tar vid. Till exempel är all Riksbyggens nyproduktion i flerbostadshus certifierad enligt Miljöbyggnad silver. Inför varje projekt genomförs en ekosystemtjänstanalys av marken med hjälp av ett prisbelönt analysverktyg.

Se film om ekosystemtjänster

– Vi tar med oss den samlade kompetensen om hur man skapar mer hållbara boendemiljöer när vi bygger kvarteret Åsikten Södra. Den sociala delen är också viktig ur ett hållbarhetsperspektiv, därför kommer vi att bygga vi ett gårdshus med orangeri för odling, fester och gemenskap, berättar Roger Yrjas.

I oktober blev det klartecken för den kommande byggnationen i kvarteret, efter att försäljningsmålen för byggstart uppnåtts. De tre etapperna:

Brf Åsikten Södra 1, 78 lägenheter. Inflyttningen är planerad till vintern 2018/2019.

Brf Åsikten Södra 2, 83 lägenheter. Inflyttningen är planerad till sommaren 2020.

Brf Åsikten Södra 3, 80 lägenheter. Inflyttningen är planerad till vintern 2019/2020.

En köpare från respektive etapp kommer att vara med och ta det första spadtaget tillsammans med Erik Pelling och Roger Yrjas från Riksbyggen.

Media är varmt välkomna att delta under första spadtaget!

Tidpunkt: Tisdagen den 21 november kl 11.30-12.30
Plats: På byggarbetsplatsen nere vid Östra Ågatan/Kungsängsesplanden

Samling sker utanför staketet där alla får västar och hjälmar innan det är dags att gå in på området. Det finns en tillfälligt avspärrad yta som spadtaget kommer att genomföras på. Av säkerhetsskäl får inte arbetsplatsen beträdas före eller efter spadtaget.

Skicka gärna en föranmälan till kristina.hedqvist@riksbyggen.se

För mer information.
Roger Yrjas, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad, 070-647 35 33

Bilder