Pressinbjudan: Första spadtaget för Brf Ljuspunkten i Upplands Väsby 2017-10-17, kl 10:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för Brf Ljuspunkten i Upplands Väsby

Måndagen den 23 oktober är det officiell byggstart för Brf Ljuspunkten. På plats och tar det första spadtaget är Mathias Bohman, kommunstyrelsens ordförande i Upplands Väsby och Leif Linde, vd Riksbyggen.

Brf Ljuspunkten är ett hus inom Riksbyggens StegEtt-koncept, vårt boendekoncept som vänder sig till unga människor eller andra målgrupper som söker en mindre bostad. Föreningen kommer att bestå av 95 lägenheter, allt från kvadratsmarta 1:or på 27 kvadrat till rymliga 2:or på 64,5 kvadrat.

– Det finns ett stort behov av nya bostäder. Trots en ökad byggtakt de senaste åren råder bostadsbrist och för många är det utmaning att komma in på bostadsmarknaden. Inom Riksbyggen lägger vi därför stor kraft på att bygga bostäder som fler målgrupper har möjlighet att efterfråga och vårt StegEtt-koncept är ett bra exempel på det, säger Leif Linde, vd Riksbyggen.

Brf Ljuspunkten har ett mycket bra läge, precis intill Upplands Väsby centrum och med närhet till pendeltågstationen. Huset är planerat så att de boende både ska kunna skapa sin egen värld men också möjlighet till spontana möten. Till exempel är innergården upphöjd från gatan för att skapa en egen grön oas och ett ännu ljusare läge. En trappa upp finns en grillplats, boulebana, odlingslådor och en möblerad solterrass. En trappa ner finns en större gräsyta för aktiviteter. Precis öster om grannhusen anlägger kommunen en stor grönskande park.

I samband spadtaget bygger vi in ett tidsskrin i huset för att frysa en stillbild av dagen för framtida generationer att upptäcka. Därför uppmanar vi alla inbjudna att ta med något personligt som t.ex. ett foto, vykort eller tidningsartikel att lägga ned i tidsskrinet.

Media är varmt välkomna att delta under byggstarten!

Dag: Måndagen den 23 oktober
Tid: kl. 12.00
Var: På byggarbetsplatsen för Brf Ljuspunkten, intill Dragonvägen 56, 194 33 Upplands Väsby

För mer information:
Vincent Lundström, säljare Riksbyggen, 08-553 635 55

Bilder