Pressinbjudan: Första spadtaget för 47 hyresrätter i Sorgenfri, Malmö 2017-10-05, kl 11:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för 47 hyresrätter i Sorgenfri, Malmö

Den 9 oktober är det byggstart för Riksbyggens hyresrättsprojekt i kvarteret Spårvägen i Sorgenfri, Malmö. Med och tar det första spadtaget är kommunalråd Andreas Schönström (s) och Riksbyggens VD, Leif Linde.

– Sorgenfri har ett mycket bra läge med närhet till centrala Malmö. Det kommer att bli en väldigt fin bostadsmiljö. Riksbyggens projekt får en stilig, stadsmässig gestaltning och vi har satsat på en trevlig, grön gård, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde Fastigheter på Riksbyggen.

Lägenheterna i kvarteret Spårvägen är det tredje hyresrättsprojektet som Riksbyggen genomför tillsammans med Veidekke i Malmö. Tillsammans med de två andra projekten, i Hyllie och Kalkbrottet, handlar det om totalt 284 lägenheter.

– Vi är glada för att vi nu kan starta vårt tredje hyresrättsprojekt i Malmö. Vår ambition är att bli en större aktör på Malmös hyresrättsmarknad, säger Carl-Johan Hansson.

Kvarteret Spårvägen i stadsdelen Sorgenfri är ett nyutvecklat område som totalt kommer att omfatta 900 bostäder med både hyres- och bostadsrätter. Den här delen av Sorgenfri ligger nära Värnhem och Rörsjöstaden och genomgår en omvandling från verksamhetsområde till attraktiv stadsbebyggelse.

Riksbyggen uppför 47 ljusa och moderna hyresrättslägenheter och en lokal som ska upplåtas med hyresrätt på ca 50 kvm. Innergården blir en grön oas med plats för lek och vistelse mellan träd och vackra buskplanteringar. Hyresrättslägenheterna kommer att ha en möblerbar balkong, entrébalkong eller uteplats att njuta av mot innergården. Arkitekt: Arne Jönsson och Brita Hjort, Arkitektlaget Skåne AB.

Media är varmt välkomna att delta när det första spadtaget tas!

När: Klockan 11:00 måndagen den 9:e oktober
Var: Celsiusgatan 23.
Parkeringsplatser finns vid Q-parks garage på Zenithgatan 5.

För mer information:
Carl-Johan Hansson, chef Affärsområde Fastigheter, Riksbyggen, 08-698 41 08.
carl-johan.hansson@riksbyggen.se

Bilder