2017-09-21, kl 14:00

Väveribolagets gamla lokaler blir nya Viskaholm

Väveribolagets gamla lokaler, fastigheten Viskaholm som ägs av Riksbyggen och AB Bostäder, ska få ny kostym och nya verksamheter tar plats under 2018. Renoveringen av den anrika fastigheten blir startskottet för det nya området Västerbro i Borås.

Den välvda byggnaden, Viskaholm, byggdes 1913 och är sedan dess ett landmärke som rymmer hela Borås textilhistoria. Över 100 år efter att byggnaden restes förvärvade Riksbyggen fastigheten tillsammans med AB Bostäder. På den plats som en gång präglades av ljudet från stadens väverifabriker växer nu ett nytt område fram. Den andra november tas det första spadtaget. En omfattande renovering som väger in hyresgästernas unika önskemål och krav.

Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad Sydväst säger att många vill vara där kunderna är och ha en unik placering.

– Det är attraktiv fastighet och vi är stolta över att kunna berätta att Ikkab och Bengt Dahlgren officiellt är klara för inflytt under 2018. Några ytterligare är inom kort redo att skriva på hyresavtal. Så som det ser ut just nu finns det plats för två till tre hyresgäster till, avslutar han.

Ikkab är en av de förväntansfulla hyresgästerna. Stefan Svahn, VD och ägare berättar att de har vuxit ur befintlig lokal och efter att ha byggt ut två gånger på fem år tog det stopp till ytan.

– Fastigheten är ett landmärke i centrala Borås och att Gert Wingårdh lagt sin touch på kommer som extra krydda.

Vidare berättar han att nästan hälften av medarbetarna pendlar till jobbet. Därför är det viktigt att kontoret ligger centralt för att Ikkab ska kunna fortsätta att vara en attraktiv arbetsplats.

Konsultbolaget Bengt Dahlgren är även de klara som hyresgäster och Therése Göras, brandkonsult, ser fram emot att kunna erbjuda medarbetare ett nytt och modernt kontor med centralt läge i Borås.

– Hållbarhet är viktigt för Bengt Dahlgren därför ska det vara enkelt att åka kollektivt till kontoret.

Samtidigt som den historiska fastigheten Viskaholm förbereds för nya verksamheter diskuteras vision för området Västerbro i sin helhet.

Fakta Viskaholm
Adress: Västerbrogatan 8
Kommun: Borås
Område: Centrum
Byggår: 1913
Tillbyggnad: 1944 (främre delen av gaveln mot vänster)
Minsta yta: 100 Kvm
Ledig yta: 1400 kvm
Typ av lokal: Kontor

För mer information:

Tommy Prissberg, marknadsområdeschef på Riksbyggen Bostad, 070-314 25 61.
tommy.prissberg@riksbyggen.se

Bengt Engberg, VD på AB Bostäder i Borås, 033-44 20 63.
bengt.engberg@bostader.boras.se