Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Framsidan i Haninge 2017-09-15, kl 10:00

Pressinbjudan: Första spadtaget för Riksbyggens Brf Framsidan i Haninge

Tisdagen den 19 september är det officiell byggstart för 122 lägenheter i Brf Framsidan i Haninge. Det första spadtaget tas av bland annat Meeri Wasberg, kommunstyrelsens ordförande i Haninge och Therese Sundman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

– Det är jätteroligt att vi nu kan sätta spaden i marken för Brf Framsidan och därmed starta ytterligare ett projekt på Haningeterassen. Riksbyggens vision är att bygga 1 000 nya bostäder i södra Stockholm till år 2025 och våra projekt på Haningeterassen är en viktig del i hela satsningen i Söderort, säger Therese Sundman, marknadsområdeschef på Riksbyggen.

Brf Framsidan är en uppföljare till Brf Blicken som byggstartades i april 2016. Det nya området Haningeterrassen kommer att få drygt 600 nya bostäder, butiker och restauranger.

På Haningeterassen provar Riksbyggen nya lösningar som ska underlätta för ett mer hållbar boende. Ett av dessa projekt är ”Innovativ parkering”, ett projekt som Riksbyggen genomför tillsammans med Haninge Kommun, och som går ut på att underlätta för människor att bo och leva utan egen bil. 

I Haninge innebär det att Riksbyggen satsar extra mycket på cykelpool, lånecyklar, bilpool och personliga resecoacher som guidar köparna till alternativa resesätt till bilen. Tillsammans med kommunen driver Riksbyggen även en cykelpool där Haningeborna kan låna en cykel genom att visa upp sitt lånekort i kommunens bibliotek.

– Intresset för Brf Framsidan, som består av 1:or och 2:or, har varit mycket stort. Av de sammanlagt 122 lägenheterna är samtliga utom nio redan sålda, säger Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Stockholm Söderort på Riksbyggen.

Inflyttningen i Brf Framsidan är planerad till tredje kvartalet 2019. Entreprenör är Tuve Bygg.

Media är varmt välkomna att delta under det första spadtaget!

Dag och tid: 19 september kl 11.15.
Plats: Vid tältet vid Haninge kommunhus.

För mer information:
Veronica Persson, sälj- och marknadsansvarig för Stockholm Söderort på Riksbyggen, tel: 076-208 20 90.

Bilder