Riksbyggen skapar nya seniorbostäder i bästa läge i Bromma 2017-09-13, kl 13:30

Riksbyggen skapar nya seniorbostäder i bästa läge i Bromma

Det finns en stor efterfrågan på attraktiva seniorbostäder i Bromma. Riksbyggen planerar nu att uppföra ett Bonum Seniorboende i Olovslund i Bromma med 19 bostadsrätter.

– Olovslund är ett fantastiskt trevligt bostadsområde. I området finns en hel del äldre personer som bor i villa. Vi vill därför skapa ett bekvämt seniorboende som ger mer tid och kraft över till ett aktivt liv utan att för den skull behöva lämna bostadsområdet, säger Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig för Bonum Seniorboende i Stockholm.

Riksbyggens Bonum Seniorboende är marknadsledare när det gäller att bygga seniorbostadsrätter. Att bo i ett Bonum Seniorboende har många fördelar. Föreningens Bonumvärd hjälper till med allt från att vattna blommor till att skruva upp hyllor och andra vardagsärenden. Bonumvärden hjälper även till att planera gemensamma sociala aktiviteter så att de boende i föreningen lär känna varandra.

– I ett Bonum Seniorboende finns även en gemensamhetslokal och en övernattningslägenhet som släkt eller vänner kan bo i när de är på besök under några dagar. Bonum betyder ”Det goda livet” och det är just precis det vi vill skapa i vårt nya seniorboende i Olovslund, säger Stefan Nilsson.

Riksbyggens Bonum Seniorboende i Olovslund kommer att innehålla 19 bostadsrätter i storlek 2-4 rum och kök samt 15 parkeringsplatser. Byggstarten är planerad till slutet av 2019 med inflyttning under första halvåret 2021.

– Genom att bygga fler seniorbostäder bidrar vi också till att underlätta generationsväxlingen i området så att fler unga familjer med behov av större utrymmen kan flytta in i en villa medan de äldre kan skaffa en lättskött bostad med möjlighet till service, säger Stefan Nilsson.

För mer information:
Stefan Nilsson, sälj- och marknadsansvarig för Bonum Seniorboende i Stockholm, 070-58 31 586.

Bilder