Riksbyggens Solar Egg nominerat till Stålbyggnadspriset 2017 2017-09-07, kl 07:55

Riksbyggens Solar Egg nominerat till Stålbyggnadspriset 2017

Solar Egg (Solägget), Riksbyggens numera världskända bastu, är en av fem nominerade till Stålbyggnadspriset 2017. Stålbyggnadspriset delas vartannat år ut till ett byggnadsverk där man på ett innovativt, miljömässigt hållbart och arkitektoniskt tilltalande sätt utnyttjat stål i den bärande konstruktionen.

Se film om Solar Egg

– Det är både hedrande och roligt att Solar Egg nominerats till 2017 års Stålbyggnadspris. Miljömässig hållbarhet är ett av kriterierna för nomineringen och hållbarhetsfrågorna finns med i alla processer inom Riksbyggen och mot den bakgrunden känns det extra bra att Solar Egg blivit finalist till Stålbyggnadspriset, säger Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm.

Solar Egg presenterades tidigare i år i Kiruna och har skapats för att visa att Riksbyggens roll som samhällsutvecklare handlar om mer än att bygga och förvalta bostäder. Stadsflytten av Kiruna har rönt stort internationellt intresse för sin omfattning och komplexitet. Riksbyggen vill vara med och driva utvecklingen av det nya Kiruna, både genom att bygga nya bostäder men också att bidra till turistnäringen och sätta Kiruna på kartan.

Solar Egg, som skapats av konstnärsduon Bigert & Bergström, har fått en enorm uppmärksamhet över hela världen. Det har skrivits över 350 redaktionella artiklar och cirka 4 500 inlägg i sociala medier om Solar Egg. Sedan invigningen i början av april i Kiruna har närmare 1 000 personer bastat i ägget.

Stålbyggnadspriset delas ut under Stålbyggnadsdagen, torsdag den 26 oktober, på Stockholmsmässan i Stockholm. Syftet med priset är att uppmuntra till ett effektivt användande av stål i byggandet och ge upphov till nya idéer och inspirerande lösningar.

Alla som vill har möjlighet att boka Solar Egg och njuta av en unik bastuupplevelse. Solar Egg finns under perioden 12 augusti till 24 september i Björkliden.

För mer information:
Mathias Sandberg, marknads- och försäljningschef på Riksbyggen Stockholm/Uppland/Norr, 08-553 635 11

Bilder